Καφές που παράγεται κοντά σε ηφαίστεια

Καφές που παράγεται κοντά σε ηφαίστεια

Εκεί όπου υπάρχουν ηφαίστεια, βρίσκεται παράλληλα και ένα πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία υπέδαφος, κατάλληλο για καλλιέργεια καφέ.

 

Η Volcanica Coffee, μια εταιρεία roasting με έδρα την πόλη Suwanee στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στον ιδιαίτερο αυτό καφέ, προσφέροντας 100 και πλέον διαφορετικές ποικιλίες, ως επί το πλείστον single-origin από δεκάδες ηφαιστειογενείς περιοχές παγκοσμίως.

 

Πρόσφατα επέκτεινε τη δραστηριοποίησή της στους αποκαλούμενους «φυσικούς» καφέδες, οι οποίοι είναι επεξεργασμένοι με τη μέθοδο του στεγνώματος στον ήλιο αντί για της πιο κλασικής μεθόδου του πλυσίματος. Για παράδειγμα ο Ethiopia Natural είναι ένα ευχάριστος καφές με νότες βατόμουρου, ενώ ο Costa Rica Natural διαθέτει γεμάτο σώμα και σοκολατένια επίγευση. Η εταιρεία έχει λανσάρει μια ευρεία γκάμα δώρων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (με έκπτωση έως τις 28 Φεβρουαρίου, 59,99 $ για δύο πακέτα των 450gr έκαστο, που συνοδεύονται από κούπες).

 

Η οικογενειακή εταιρεία Volcanica Coffee που ιδρύθηκε το 2004, δωρίζει το 1% των λιανικών της πωλήσεων στο charity:water, έναν οργανισμό που υποστηρίζει έργα για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Volcanica Coffee είναι ένας specialty coffee roaster που επικεντρώνεται σε εξωτικούς καφέδες. Δεσμεύεται να προσφέρει μόνο τα καλύτερα ποιοτικά συστατικά από ηφαιστειακές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το πλούσιο σε μέταλλα έδαφος σε αυτές τις περιοχές παράγει καφέ που είναι αρωματικός και εξαιρετικά εύγευστος. Προσφέρει μεταξύ άλλων μονοποικιλιακούς, ποικιλίες peaberry, όπως και ντεκεφεινέ και αρωματικούς καφέδες.