Video games για τους λάτρεις του καφέ

Video games για τους λάτρεις του καφέ

Μπορεί ο καφές να συνδυαστεί με τα βιντεοπαιχνίδια; Κι όμως, μπορεί. 

 

Tην τελευταία διετία ένα νέο trend κατακλύζει το διαδίκτυο, το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον καφέ, αλλά και τα βιντεοπαιχνίδια.  Ανεξάρτητοι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει μια σειρά από ευχάριστα video games, μεταξύ άλλων Pokémon baristas, το ρετρό Coffee Crisis, ακόμα και ένα οπτικό μυθιστόρημα που συνδυάζει τη νεκρομαντεία και τον καφέ. Το τρέχον έτος φαίνεται πως θα είναι η καλύτερη χρονιά για τα βιντεοπαιχνίδια του καφέ. Από διαχειριστές coffee shops για γάτες μέχρι και ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου, οι επιλογές είναι πολλές και σας καλούν να τις εξερευνήσετε.

 

Espresso Tycoon

Το Espresso Tycoon είναι σχεδόν έτοιμο να κυκλοφορήσει και οι θαυμαστές του το περιμένουν με ανυπομονησία! Αυτό είναι το παιχνίδι θα θέλετε να το παίξετε σίγουρα, εάν έστω και παροδικά έχετε σκεφτεί να διευθύνετε ένα coffee shop. Τα παιχνίδια επιχειρηματικής προσομοίωσης τύπου Tycoon κυκλοφορούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, αλλά αυτή τη φορά οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν και να λειτουργήσουν το δικό τους καφέ ακριβώς όπως το θέλουν.

 

Το DreamWay Games Espresso Tycoon εντείνει το ενδιαφέρον, καθώς αφήνει στους παίκτες να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την επιχείρησή τους. Αδεν πρόκειται για ένα τυπικό παιχνίδι καφέ, στο οποίο απλώς προσθέτετε έπιπλα και μενού και μετά βλέπετε τα κέρδη σας να αυξάνονται. Το συγκεκριμένο σας βάζει στη θέση του leader. Πού θα βρίσκεται το καφέ σας; Θα σερβίρετε μόνο lattes ή θα προσθέσετε ένα πλήρες menu; Πόσο θα κοστίζουν τα προιόντα; Ποιον πρέπει να προσλάβετε; Και πώς θα εκτελέσετε μια καμπάνια; Υπάρχει ακόμη και μια επιλογή συνεργασίας με influencers.

 

Οι λάτρεις του καφέ θα απολαύσουν τον αριθμό των επιλογών που έχουν όταν σερβίρετε τα ροφήματα. Το Espresso Tycoon αφορά τελικά εξ ολοκλήρου τον κόσμο του καφέ. Μπορείτε να επιλέξετε την προέλευση των κόκκων, την οξύτητα, ακόμη και το σχέδιο του latte art που μπορεί να δημιουργηθεί με το “3D coffee editor”. Κάθε απόφαση που παίρνετε θα επηρεάσει την επιτυχία του καταστήματός σας.

 

Cat Manager Cafe

Για μια πιο χαριτωμένη εμπειρία, το Cat Cafe Manager είναι ένας νέος προσομοιωτής επιχειρήσεων που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το 2022. Τα cat cafe δεν μας είναι άγνωστα, αλλά σε αντίθεση με τον περσινό δημοφιλή προσομοιωτή cat cafe, “Calico”, το Cat Cafe Manager εστιάζει στη λειτουργία, δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών και τις φιλίες με τα αιλουροειδή.

 

Το παιχνίδι είναι πολύ οικείο και παραπέμπει στο Diner Dash. Υπάρχουν ωστόσο περισσότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε από μια απλή εξυπηρέτηση πελατών. Θα είστε υπεύθυνοι για τις λειτουργίες του καφέ, να φροντίζετε τις γάτες. Και οι γάτες είναι πάρα πολλές. Ξεκινώντας από “τα χαμηλά”, ως διευθυντής, είστε υπεύθυνος για την ανακαίνιση του χώρου έτσι ώστε να γίνει το αγαπημένο τοπικό καφέ – όχι ότι έχετε πάντως να ανησυχείτε για κάποιον ανταγωνιστή (σε αντίθεση με το Espresso Tycoon). Προσθέστε κομψά έπιπλα, αναπτύξτε νέα στοιχεία μενού και δημιουργήστε μια καλή σχέση με τους θαμώνες για να ξεκλειδώσετε μυστικά και δώρα. Υπάρχει επίσης μια θεότητα της γάτας που πρέπει να φροντίζετε. Φαίνεται ότι το Cat Cafe Manager είναι κάτι περισσότερο από ένα κλασικό παιχνίδι managing μιας καφετέριας.

 

Pekoe

Αλλάζοντας λίγο ταχύτητες, το Pekoe  απευθύνεται κυρίως για τους λάτρεις του τσαγιού. Αν ψάχνετε για μια πιο χαλαρωτική και άνετη εμπειρία παιχνιδιού, το Pekoe εστιάζει στην χαρά της δημιουργίας του τέλειου φλιτζάνι τσαγιού. Και φυσικά, υπάρχουν και εδώ γάτες! Όπως λένε οι προγραμματιστές της Kitten Cup Studios, “Το Pekoe είναι ένα χαριτωμένο παιχνίδι προσομοίωσης παρασκευής τσαγιού γεμάτο γάτες που αφιερώνει χρόνο στην φροντίδα τους εαυτού σας και τη σύνδεση με πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.”

 

Δεν χρειάζεται να τρέχετε σαν τρελοί: Το Pekoe είναι για όσους αγαπούν να φτιάχνουν ένα νόστιμο φλιτζάνι τσαγιού. Ως νέος ιδιοκτήτης teahouse, θα μάθετε λεπτομέρειες για τη συγκομιδή, την παρασκευή και το σερβίρισμα διαφόρων ειδών τσαγιού. Παράλληλα θα μυηθείτε στις τελετουργίες του αγαπημένου ροφήματος. Δίνοντας έμφαση σε μια συνολική εμπειρία, το video game σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους τσαγιού και τις peak περιόδους συγκομιδής. Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε το δικό σας βιβλίο συνταγών και να φτιάξετε τα αγαπημένα ροφήματα στους κατοίκους της πόλης. Όπως και σε άλλα παιχνίδια προσομοίωσης, θα μπορείτε τελικά να αναβαθμίσετε και να προσαρμόσετε το teahouse σας για μια ακόμα καλύτερη εμπειρία.

 

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly

Το Coffee Talk επιστρέφει και είναι έτοιμο να σας δώσει μεγαλύτερες εμπειρίες με το Coffee Talk Episode 2: Hibiscus and Butterfly. Αυτό το οπτικό μυθιστόρημα / παιχνίδι latte art slinging είναι μια άμεση συνέχεια του πρώτου, που διαδραματίζεται σε ένα φαντασικό, εναλλακτικό Σιάτλ το 2023. Βασισμένο σε ένα demo που κυκλοφόρησε κατά την επετειακή πώληση της Toge Productions (17-19 Ιανουαρίου), το Episode 2 μοιάζει πολύ με το πρώτο παιχνίδι Coffee Talk που κυκλοφόρησε το 2020. Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό και εύκολο όσον αφορά τον ρόλο σας. Αν είστε barista IRL, αυτό θα σας φανεί αρκετά οικείο, απλά θα είναι σε μορφή pixelated.

 

Όπως αναφέρει στον τίτλο, οι προγραμματιστές έχουν προσθέσει νέες επιλογές τσαγιού, συγκεκριμένα τα Hibiscus και Buttery Pea. Οι πελάτες σας είναι αρκετά περίεργοι να τα δοκιμάσουν, αλλά μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να έχετε τη συνταγή και να τη μάθετε. Ευτυχώς, μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε μέχρι να “αποκρυπτογραφήσετε” τη συνταγή. Πέραν αυτού, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Εξακολουθείτε να είστε ο ίδιος barista στο ίδιο καφέ, να μιλάτε με θαμώνες αλλά και με νέα πρόσωπα.

 

The Closing Shift

Αν δεν το έχετε ήδη προσέξει, τα coffee videogames γενικά στρέφονται περισσότερο στην όμορφη πλευρά του κόσμου του καφέ ή επιχειρούν να κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Tο Closing Shift είναι διαφορετικό, καθώς πρόκειται για ένα ιαπωνικό παιχνίδι τρόμου. Σίγουρα θα το λατρέψουν όσοι είναι horror-lovers, καθώς πρόκειται για ένα game σερβιρίσματος καφέ σε…νεκρούς.

 

Το Closing Shift είναι ένας προσομοιωτής βάδισης, όπου αναλαμβάνετε τον ρόλο του barista στο κλείσιμο της βάρδιας σε ένα καφέ. Το αδερφικό δίδυμο πίσω από το παιχνίδι, γνωστό ως Chilla’s Art, κυκλοφορεί παιχνίδια τρόμου από το 2018. Μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει επίσημο trailer, παρόλ’ αυτά τα screenshots φαίνονται αρκετά… creepy. Το οπτικό τοπίο θυμίζει παλιές ιαπωνικές ταινίες τρόμου, σκεφτείτε για παράδειγμα το Ringu (Το δαχτυλίδι). Εάν το Closing Shift μοιάζει με τους προκατόχους του, τότε πρέπει να περιμένετε αρκετές τρομακτικές σκηνές…