Mαθήματα barista για καλό σκοπό

Mαθήματα barista για καλό σκοπό

Το καλό παράδειγμα για την ομαλή ένταξη τροφίμων των φυλακών δίνει το κατάστημα κράτησης στo Hνωμένο Βασίλειο.

 

Μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν να διοργανώσουν οι ιθύοντες των ανοικτών φυλακών HMP East Sutton Park στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρωτοβουλία αφορά την ένταξη γυναικών τροφίμων των φυλακών σε πρόγραμμα επιμόρφωσης στο επάγγελμα του barista, με στόχο την ομαλή ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, μετά την έξοδό τους από το κατάστημα κράτησης.

 

34 από τις 90 γυναίκες-τροφίμους του HMP East Sutton Park παρακολούθησαν το πρόγραμμα, και κατάφεραν να εισχωρήσουν στον κόσμο του καφέ, μαθαίνοντας να παρασκευάζουν μια σειρά από καφέδες, από εσπρέσο μέχρι καπουτσίνο και flat whites. Πλέον, οι τρόφιμες έχουν αποκτήσει μια εργασιακή δεξιότητα και μια έξτρα προσθήκη στο βιογραφικό τους, την οποία δυνητικά θα μπορούσαν να εξασκήσουν στο μέλλον, δουλεύοντας ως baristas.

 

Το σεμινάριο barista διεξήχθη πέρυσι, και επροκειτο για ένα πρόγραμμα 20 ωρών. Ακολούθησε αξιολόγηση από Ανεξάρτητο Συμβούλιο Επιθεώρησης, το οποίο επαίνεσε την πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις τροφίμους να έχουν αποκτήσει ένα ακόμη “όπλο” στην φαρέτρα τους, για όταν θα βγουν ξανά στην αγορά εργασίας.

 

Οι επιθεωρητές ανέφεραν ακόμη πως οι συγκεκριμένες φυλακές έχουν τις καλύτερες καλύτερες επιδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς «τήρησαν τη δέσμευσή τουν να εντάξουν τις τροφίμους σε εξωτερική απασχόληση».