Καθείς το είδος του… και ο Ελευθέριος Μακριδάκης στις σοκολάτες του  

Καθείς το είδος του… και ο Ελευθέριος Μακριδάκης στις σοκολάτες του  

Συμπλήρωσε μία δεκαετία στην παραγωγή ροφημάτων και σοκολάτας και με την εταιρεία του «Elmak Beverage» γεμίζει αρώματα και γεύσεις την καθημερινότητά μας, μυώντας μάς σε έναν κόσμο γεμάτο σοκολάτα και απόλαυση.   

 

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο ο Ελευθέριος Μακριδάκης εξηγεί πώς κατάφερε να ξεκινήσει από το μηδέν και, σήμερα, δέκα χρόνια μετά, να πρωτοπορεί: «Όταν ξεκίνησα το 2011 με μια εμπορική εταιρεία προμήθειας HORECA στην Γλυφάδα, με βασικό προϊόν τη σοκολάτα, αντιλήφθηκα το κενό στην αγορά της καφεστίασης για ροφήματα και προϊόντα σοκολάτας με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα. Αυτό που φανταζόμουν και ήθελα δεν το έβρισκα πουθενά. Οπότε κατάλαβα ότι θα έπρεπε να δημιουργήσω μια μονάδα παραγωγής ροφημάτων και σοκολάτας, ώστε να εξυπηρετήσω το κενό και το πελατολόγιο. Έτσι, δημιουργήθηκε η Elmak Beverage – Novello Chocolate. Το 2013 μπήκαμε στην αγορά με τα μοναδικά και ιδιαίτερα ροφήματα σοκολάτας, τα οποία αποδέχτηκε με αγάπη ο κόσμος. Η εξέλιξη έως και σήμερα είναι μεγάλη και ραγδαία. Εξαγωγές και βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποτελούν επισφράγιση της επιτυχίας μας και πλέον η εταιρεία μας δημιουργεί τάσεις στην αγορά της σοκολάτας».  

 

Μέσα σε αυτή την δεκαετία, η εταιρεία μετρά αρκετά brand names: Το Novello Chocolate  με πάνω από 50 προϊόντα, το Mix & Joy με 10 ροφήματα milkshakes και πρωτεϊνούχα, η Granita alla Siciliana με 8 προϊόντα, το Βio Professional Novello Couverture & Βars με 15 βιολογικά προϊόντα, ενώ εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν και οι πρώτες πραλίνες σοκολάτας και φουντουκιού. «Το brand Νovello Chocolate Drink θεωρώ ότι είναι η πληρέστερη πρόταση όσον αφορά στο ρόφημα σοκολάτας στην Ελλάδα. Έχουμε το ρόφημα με τους περισσότερους συνδυασμούς αρωματικών γεύσεων σοκολάτας εδώ και αρκετά χρόνια, το οποίο και συνεχώς εξελίσσουμε. Επίσης, έχουμε το Real Chocolate Drink με πραγματική σοκολάτα τριμμένη από Ivory Cost και Colombia, το οποίο  είναι μοναδικό και πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά  και βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην εταιρεία μας.  Και  το 2020 ξεκινήσαμε και την δεύτερη μονάδα παραγωγής με βιολογική σοκολάτα από φάρμες βιολογικές στο Περού και την Δομινικανή Δημοκρατία. Πριν λίγο καιρό βγήκαν και οι πρώτες πραλίνες σοκολάτας και φουντουκιού στην αγορά», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος & Υπεύθυνος ποιότητας και δημιουργίας νέων προϊόντων της Εlmak Beverage.  

 

Τα κλειδιά της επιτυχίας 

Γιατί όμως, Novello; Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον Ελευθέριο που χαρακτηριστικά λέει ότι είναι πολλά τα δεδομένα που κάνουν τις σοκολάτες Novello να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό. Οι άριστες πρώτες ύλες που επιλέγουν και που κάνουν αποκλειστική εισαγωγή στην εταιρεία, οι συνταγές, τα  ξεχωριστά προϊόντα που πρώτοι εκείνοι έκαναν, οι συνδυασμοί γεύσεων και αρωμάτων (όπως το bueno type ρόφημα, το καραμέλα – αλάτι Ιμαλάϊων, το τσουρέκι- πραλίνα, το Μaya’s με chilly  & μπαχαρικά) είναι μερικά μόνο από τα μυστικά της επιτυχίας. Το πιο σημαντικό, το κλειδί θα έλεγε κάποιος για όσα έχουν καταφέρει οι άνθρωπο της εταιρείας, είναι ότι ακολουθούν τη φιλοσοφία των φυσικών πρώτων υλών και όχι μεταλλαγμένων ή χημικών χρωστικών ουσιών. «Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου συντηρητικά. Έχουμε πιστοποιημένες σοκολάτες gluten free κατάλληλες για vegan διατροφή και η μονάδα μας είναι πιστοποιημένη για ISO 22000 και HACCP 2018 TUV AUSTRIA», συμπληρώνει ο ίδιος.  

 

H πορεία στο εξωτερικό και τα σχέδια για το μέλλον 

Η Εlmak Beverage εξάγει και στο εξωτερικό, σε Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Αγγλία, Ρουμανία, Αλβανία, Τουρκία, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο επιτυχημένη ως εταιρεία. Ο στόχος είναι να μεγαλώσουν το δίκτυο τους και να ξεπεράσουν το 30% των πωλήσεων στο εξωτερικό, ενώ φυσικά έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα μέσω εμπόρων διανομέων και αντιπροσώπων. Σε πάνω από 5.000 καφετέριες υπάρχει παρουσία με το brand Νovello Chocolate, σε επιλεγμένα παντοπωλεία, αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων και στο eshop: novello.gr. 

 

Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι 

Ο Ελευθέριος Μακριδάκης δεν θα μπορούσε να μην δώσει ένα μικρό tip στον κόσμο που προτιμά τις εν λόγω σοκολάτες και θέλει τέλειο γευστικό αποτέλεσμα: «Να επιλέξετε την σωστή ποιοτική σοκολάτα και θεωρούμε ότι το Novello ρόφημα κάνει την διαφορά. Όσον αφορά την παρασκευή της σοκολάτας να ακολουθήσετε την σωστή εκτέλεση των οδηγιών. Επίσης, το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι καλής ποιότητας και να έχει την σωστή θερμοκρασία. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο, προτιμήστε ένα από τα Real Chocolate Drinks Ivory Cost ή Colombia».