Τα νέα trends στα ροφήματα

Τα νέα trends στα ροφήματα

Ευρεία ποικιλία στους καφέδες, ανανεωμένες παρασκευές τσαγιού, βιολογικά προιόντα είναι κάποιες από τις τάσεις που πρωτοστατούν στην αγορά των ροφημάτων.

 

Είναι γνωστό πως ο κλάδος των ποτών και ροφημάτων είναι μια από τις πιο ισχυρές αγορές παγκοσμίως. Ενδεικτικά, το 2019 στην Αμερική οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια  εκ των οποίων τα 919 δις αφορούσαν τις πωλήσεις μη αλκοολούχων ποτών. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές κυβερνητικές παρεμβάσεις, με στόχο να αποτραπεί η κατανάλωση ανθρακούχων ή μη υγιεινών ροφημάτων, ενώ η αυξημένη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις επιπτώσεις τους στην υγεία οδηγεί την αγορά στην καινοτομία.  Στο πλαίσιο αυτό, νέες τάσεις αναδύονται που μεταξύ άλλων αφορούν τα βιολογικά, οργανικά προιόντα και τις καινοτόμες παρασκευές. Διαβάστε παρακάτω 3 από τις νέες αυτές τάσεις.

 

Βιολογικά ροφήματα

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν πλέον βιολογικά τρόφιμα και ποτά. Πολλοί συνδέουν τα εν λόγω προϊόντα με οφέλη για την υγεία τους και πλέονη αγορά ροφημάτων χωρίς ζάχαρη και χωρίς καφεΐνη είναι ευρεία. Μέχρι το 2027, η παγκόσμια αγορά βιολογικών ποτών προβλέπεται να φτάσει σχεδόν τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ποικιλία στον καφέ

Η παγκόσμια ζήτηση για καφέ αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.  Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν έτοιμο προς κατανάλωση καφέ (RTD) σε χαρτοκιβώτια, κουτιά και μπουκάλια. Τα lockdowns λόγω COVID-19 μετατόπισαν το ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση του καφέ στο σπίτι. Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει πολλά καινούργια προϊόντα προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και χωρίς ζάχαρη. Μέχρι το 2027, η παγκόσμια αγορά έτοιμου για κατανάλωση τσαγιού και καφέ αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Τσάι

Τα κρύα παρασκευάσματα, το τσάι nitro, τα λειτουργικά πρόσθετα και τα μείγματα γάλακτος φυτικής προέλευσης ανανεώνουν την αγορά του κρύου τσαγιού. Για τους καταναλωτές που ανησυχούν για τις επιδράσεις της καφεΐνης, τα αφεψήματα από βότανα είναι μια καλή εναλλακτική καθώς παρέχουν την απαραίτητη ενέργια που μια αυξανόμενη προτίμηση για τσάι από βότανα και τσάι υψηλής οξείδωσης. Έως το 2027, η παγκόσμια αγορά τσαγιού αναμένεται ναανέλθει στα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.