Κέικ με αμύγδαλα και καφέ

Κέικ με αμύγδαλα και καφέ

Ένα νόστιμο κέικ για να συνοδέψετε τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.

 

Υλικά

5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

170 γραμμ. ζάχαρη

120 ml κρασί Μαρσάλα

75 γραμμ. βούτυρο

120 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα

120 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμμ. αλεσμένους κόκκους καφέ

25 γραμμ. φιλέ αμυγδάλου

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους αυγού με την 120 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να προκύψει ένα ανοιχτόχρωμο, σφιχτό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κόκκους του καφέ, το κρασί, το βούτυρο και το αμύγδαλα, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε μια στιβαρή μαρέγκα. Έπειτα αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ. μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά για άλλα 40 στους 160 βαθμούς.