Banana bread με καφέ

Banana bread με καφέ

Ένα μαλακό, αφράτο, γλυκό, υγρό ψωμί που ταιριάζει ιδανικά με τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ.

 

Το αποκαλούν το «ψωμί της κρίσης» γιατί γεννήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση του 30 που χτύπησε την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο. Όμως, το Banan bread έχει γίνει, τα τελευταία χρόνια, το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ. Είναι ένα είδος ψωμιού που δεν φουσκώσει μιας και δεν περιέχει μαγιά. Δεν θέλει καθόλου ζύμωμα αλλά μόνο ανακάτεμα όλων των υλικών ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Του ταιριάζει πολύ η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί αλλά και άλλα φρούτα, αλλά και ο καφές. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή που περιέχει espresso ο οποίος του χαρίζει μια πιο δυνατή και έντονη γεύση.

 

Υλικά

220 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

150 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

150 γραμμ. μαύρη ζάχαρη

1 δόση espresso

125 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2  μεγάλα αυγά

10 γραμμ. baking powder

2 γραμμ. αλάτι

4 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλια και τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά – και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο χρόνο ακόμα. Ύστερα προσθέτουμε τον espresso. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πολτοποιημένες μπανάνες καθώς και την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια ή έχουμε τρίψει. Τέλος, προσθέτουμε σε δόσεις και πάντα ανακατεύοντας, τα στερεά μας (αλεύρι, αλάτι, baking powder) μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μας. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.