Το Barista League επιστρέφει το 2022

Το Barista League επιστρέφει το 2022

Η Barista League αναπληρώνει τον χαμένο χρόνο της περιόδου του COVIS-19, διοργανώνοντας μια σειρά διαγωνισμών barista σε 10 πόλεις για το 2022.

 

Οι αγώνες Barista League -που έχουν σχεδιαστεί ως γρήγορες, ομαδικές προκλήσεις για ειδικούς του καφέ και barista οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων- αναμένονται με ανυπομονησία στη Βόρεια Αμερική, όπου θα διεξαχθούν σε διάφορα μέρη, όπως Πόρτλαντ, Κάνσας Σίτι, Πόλη του Μεξικού και Τορόντο. Όσον αφορά την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αγώνες θα διεξαχθούν στο Μάντσεστερ, τη Βουδαπέστη, τη Βαρκελώνη, το Αμβούργο, την Κοπεγχάγη, ενώ η Barista League θα ταξιδέψει και στη Μελβούρνη. Οι ημερομηνίες για κάθε εκδήλωση δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

Ο ιδρυτής της Barista League, Steven Maloney, στην ανακοίνωση για την επανέναρξη των αγώνων δήλωσε σχετικά: “Ενώ ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν απίστευτα δύσκολος για ολόκληρη τη βιομηχανία specialty καφέ, οι άνθρωποι του χώρου είναι πλέον πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για τις συναρπαστικές, διασκεδαστικές εκδηλώσεις που διοργανώνται”. “Είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μεταφέρουμε τους αγώνες σε περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο” πρόσθεσε.

 

Εκτός από τους διαγωνισμούς Barista League, οι διοργανωτές επαναδιοργανώνουν το διαδικτυακό συνέδριο καφέ High Density, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022.

 

Οι διαγωνισμοί Barista League, εν τω μεταξύ, θα παραμείνουν free για τις 12 ομάδες barista που θα συμμετάσχουν και θα διαγωνιστούν στις δεξιότητες barista, σε αισθητηριακές δεξιότητες και στο «mystery round». Κάθε εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ένα μπαρ παρασκευής όπου θα προβάλλονται ντόπιοι roasters, ενώ θα παρευρίσκονται DJs, δίνοντας τον δικό τους ρυθμό και θα σερβίρονται ποτά χωρίς καφέ.