Νespresso-American Forests: Μια ισχυρή συμμαχία για το καλό του πλανήτη

Νespresso-American Forests: Μια ισχυρή συμμαχία για το καλό του πλανήτη

Για σχεδόν 20 χρόνια, η Nespresso επενδύει σε έργα αγροδασοκομίας που διατηρούν ζωντανά τα οικοσυστήματα στα οποία βασίζονται οι φάρμες καφέ και οι κοινότητές τους.

 

Ένα βήμα μπροστά κάνει φέτος η εταιρεία Nespresso συνεισφέροντας έμπρακτα στην American Forests, τον παλαιότερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό των ΗΠΑ, για τη στήριξη έργων αποκατάστασης δασών στην Καλιφόρνια, τη Χαβάη και το Τέξας. Η Nespresso στηρίζει την American Forests και το project φύτευσης 100.000 δένδρων σε περιοχές που επηρεάζονται από την αστική ανάπτυξη και τις φυσικές καταστροφές.

 

«Η προστασία των οικοσυστημάτων στα οποία βασίζονται οι παραγωγοί μας αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας για την αειφορία εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Alfonso Gonzalez Loeschen, Διευθύνων Σύμβουλος της Nespresso για τη Βόρεια Αμερική. «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε την American Forests για την προστασία και τη διατήρηση των μοναδικών δασών που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη αυτών των κοινοτήτων και για την προστασία ολόκληρου του πλανήτη» πρόσθεσε. Συνολικά, 100.000 δέντρα θα φυτευτούν σε οικοσυστήματα στην Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Χαβάη, κι έτσι θα αναδασωθούν πάνω από 320 στρέμματα γης.

 

Νότια Sierras, Καλιφόρνια

Το Εθνικό Δάσος της Σιέρα και το Ινδικό καταφύγιο του ποταμού Tule στη Νότια Σιέρα της Καλιφόρνια, φιλοξενούν τα μοναδικά στον κόσμο άλση με σεκόγιες. Αυτή η περιοχή καταστράφηκε από την πυρκαγιά στο Pier του 2017 και τη φωτιά του 2020 στο Creek. Με τη συμβολή της Nespresso θα αναδασωθούν τα τμήματα του δάσους που έχουν υποστεί τις πιο σοβαρές ζημιές.

 

Κοιλάδα του Ρίο Γκράντε, Τέξας

Η κοιλάδα του Ρίο Γκράντε στο Τέξας είναι ένα από τα βασικότερα spot βιοποικιλότητας της Αμερικής, αλλά το οικοσύστημά της έχει επηρεαστεί από την επιθετική αστική ανάπτυξη. Η Nespresso θα συνδράμει στη φύτευση αγκαθοδασών σε αυτήν την περιοχή, τα οποία χρησιμεύουν ως βιότοπος για περισσότερα από 500 είδη ωδικών πτηνών και 11 απειλούμενων ειδών.

 

Χαβάη

Τα δάση της Χαβάης φιλοξενούν την πιο σπάνια βιοποικιλότητα παγκοσμίως ωστόσο το 95% αυτών των δασών έχει καταστραφεί από την ανθρώπινη παρέμβαση. Η συνεισφορά της Nespresso θα βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτών των δασών μέσω της δενδροφύτευσης σε τοποθεσίες όπως το Ka’ūpūlehu Dryland Forest και το Keauhou Bird Conservation Center.

 

«Στην American Forests είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Nespresso για να αναδασώσουν μερικές από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες της Αμερικής, με έξυπνες τεχνικές για το κλίμα», δήλωσε ο Jad Daley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Forests. «Μαζί θα βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της υγείας ων δασών μας, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή και διατηρώντας τα οικοσυστήματα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ύπαρξη της άγριας ​​ζωής και των κοινοτήτων».

 

Η πλατφόρμα Positive Cup της Nespresso έχει δημιουργηθεί προκειμένου να στηρίξει projects όπως η δενδροφύτευση και η διατήρηση των δασών. Η εν λόγω πλατφόρμα στοχεύει στην παρασκευή καφέ με θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Τα δέντρα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της συγκομιδής του καφέ και έχουν μεγαλύτερη επίδραση στη μακροπρόθεσμη υγεία του περιβάλλοντος. Μέχρι να γίνουν πενήντα ετών, 100.000 δέντρα θα μπορούσαν να δεσμεύσουν περί τους 35.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με τις εκπομπές από την καύση 3,9 εκατομμυρίων γαλονιών βενζίνης ή τις ετήσιες εκπομπές 4.200 σπιτιών στην Αμερική.