Ο παγωμένος καφές με “ελληνική υπογραφή” προκαλεί φρενίτιδα στα social media

Ο παγωμένος καφές με “ελληνική υπογραφή” προκαλεί φρενίτιδα στα social media

O “ελληνικός” freddo cappuccino φέρνει αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δυκτίοσης ακόμα κι αν είναι χειμώνας. 

 

Μπορεί ο Dalgona Coffee να αποτέλεσε το big thing του έτους 2020, όμως πλέον ένα άλλο ρόφημα έχει κατακτήσει τις καρδιές των απανταχού tiktokers και instagramers, και μάλιστα έχει ελληνική υπογραφή! Πρόκειται για τον αγαπημένο freddo cappuccino ο οποίος έχει πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως

 

Σύμφωνα με το Pure Wow, «ο φρέντο είναι ένα ελληνικό ρόφημα, το οποίο πίνεται εδώ και δεκαετίες. Είναι παγωμένος καφές, που φτιάχνεται από διπλή δόση espresso και χτυπημένο γάλα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός ο καφές σερβίρεται παγωμένος, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι σχετικά ζεστή και ηλιόλουστη όλο τον χρόνο». Μεταξύ άλλων το Pure Now αναφέρεται και στον ελληνικό φραπέ, τον οποίο διαδέχεται σταδιακά, με το πέρασμα των χρόνων, ο freddo cappuccino: «Ο espresso εμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή του καφέ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο φραπέ, που υπήρχε στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, είχε πλέον επικρατήσει σε όλη την χώρα. Ο freddo είναι ουσιαστικά το ίδιο ρόφημα, με τη διαφορά ότι φτιάχνεται με espresso αντί για στιγμιαίο καφέ. Μπορεί να μην βρείτε freddo cappuccino ή freddo espresso στα Starbucks, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έμπνευση για τους παγωμένους καφέδες της αλυσσίδας, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ήταν ο freddo cappuccino» αναφέρει η ιστοσελίδα.

 

Από τους πρώτους tiktokers που παρουσίασαν την συνταγή για τον freddo cappuccino ήταν η Καρολίνα Γκέλεν, του Food52. Η ίδια συστήνει στους fans της να χρησιμοποιήσουν στιγμιαίο καφέ, σε περίπτωση που δεν έχουν μηχανή espresso.