Δημιουργήστε την ιδανική ατμόσφαιρα ενός coffee shop στην κουζίνα σας

Δημιουργήστε την ιδανική ατμόσφαιρα ενός coffee shop στην κουζίνα σας

Mια σωστή γωνιά καφέ στην κουζίνα του σπιτιού σας – ή και αλλού – είναι ο ιδανικός τρόπος για να απολαμβάνετε την “τελετουργία” του πρωινού καφέ σε όλο της το μεγαλείο.

 

Με αυτή τη γωνιά έχετε άμεση πρόσβαση στο αγαπημένο σας ρόφημα, χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας, ενώ είστε πάντα οργανωμένοι και χωρίς να σας λείπουν οι πρώτες ύλες.  Για να μπορέσετε να τη δημιουργήσετε, πρέπει να έχετε υπόψη σας κάποια συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνετε καθώς και κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα με τα οποία πρέπει να εξοπλιστείτε.

 

Βρείτε το σωστό σημείο

Yπάρχουν αμέτρητα σημεία όπου μπορείτε να στήσετε το coffee bar. Μεταξύ των επιλογών, είναι ένας χώρος στον πάγκο της κουζίνας, σε ένα έπιπλο τύπου ερμάριο ακόμη και μέσα σε ένα δωμάτιο-ντουλάπα, εάν το σπίτι σας το διαθέτει. Ειδικά το τελευταίο είναι μια εξαιρετική λύση, καθώς αποφεύγετε την καθημερινή πρωινή “κίνηση” στην κουζίνα.

 

Επιλέξτε ένα μέρος με αποθηκευτικό χώρο ή ράφια

Εάν μπορέσετε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα υλικά για τον καφέ σας σε ένα μέρος, είστε καλά οργανωμένοι και δεν αποφεύγετε το χάος. Η καφετιέρα πρέπει να βρίσκεται κοντά στις κούπες του καφέ και στις πρώτες ύλες για την παρασκευή του. Τα ανοικτά ράφια επίσης βοηθούν, καθώς αποτελούν ένα χρήσιμο “εργαλείο” προκειμένου να τοποθετήσετε στη σειρά τα αντικείμενα που χρειάζεστε.

 

Αποκτήστε την καλύτερη καφετιέρα που καλύπτει τις ανάγκες σας

Όταν επιλέγετε μια καφετιέρα, πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες, όπως η δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας έναρξης ή την ποσότητα που παρασευάζει, ειδικά εάν επιθυμείτε να πίνετε καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, αν είστε πραγματικά αφοσιωμένοι στην “τέχνη” της παρασκευής καφέ, μια υψηλής ποιότητας μηχανή καπουτσίνο είναι  ιδανική για εσάς – είναι σαν να έχετε έναν barista στο σπίτι σας. Για όσους είναι πολυάσχολοι ή εργάζονται από το σπίτι και έχουν ανάγκη από έναν γρήγορο καφέ, η καφετιέρα single-serve είναι αυτή που χρειάζονται.

 

Επενδύστε σε κούπες

Κανένα coffee bar δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να διαθέτει όμορφες κούπες. Είναι μια διασκεδαστική μέθοδος για να προσθέσετε χρώμα και στυλ στο μπαρ. Επιλέξτε μινιμαλιστικές κούπες για μοντέρνους χώρους, οργανικές, στιλβωμένες κούπες για casual χώρους ή επιλέξτε ένα παιχνιδιάρικο στιλ για κάθε χώρο. Μπορείτε πάντως να κάνετε ένα ακόμα βήμα και να γίνετε πιο δημιουργικοί, φτιάχνοντας τα δικά σας σχέδια. Φροντίστε να αγοράσετε επίσης μια ευρεία γκάμα μεγεθών, από μεγάλες κούπες για lattes έως μικρά φλιτζάνια εσπρέσο.

 

Μύλος

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε ένα μύλο για να εξασφαλίσετε πως θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας φρεσκοκομμένο καφε. Ο έτοιμος αλεσμένος καφές δεν έχει ποτέ τόσο φρέσκια ​​γεύση όσο ο εκείνος που αλέθετε εσείς τακτικά στο σπίτι. Ένας μύλος εξάλλου ταιριάζει τέλεια δίπλα στην καφετιέρα σας.

 

Αγοράστε δοχεία για κόκκους καφέ

Οργανώστε και αποθηκεύστε τους κόκκους καφέ σε αεροστεγή δοχεία που θα τους διατηρούν φρέσκους και νόστιμους αποτρέποντας την είσοδο στο οξυγόνο που τους αλλοιώνει. Τα σωστά δοχεία παρέχουν έξτρα αισθητική, είτε είναι διαφανή, είτε όχι.

 

Επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια για κρύα ροφήματα

Αν αγαπάτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας κρύο, τότε τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια είναι απαραίτητα για εσάς. Έχετε πολλές επιλογές από μεταλλικά καλαμάκια για να διαλέξετε, τα οποία διατηρούν τον καφέ πολύ κρύο καθώς ανεβαίνει στο καλαμάκι, ενώ είναι καθαρίζονται πολύ εύκολα. Αποθηκεύστε τα καλαμάκια σας στο coffee bar, σε ένα ψηλό, λεπτό δοχείο.

 

Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο για τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ καφέ μπορεί να δημιουργούν ακαταστασία όταν δεν είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητος ένας δίσκος που δημιουργεί μια ομοιομορφία στον πάγκο σας. Πρόκειται πράγματι για μια προσθήκη “ανάγκης” και πρακτικότητας, αλλά μπορείτε να βρείτε έναν δίσκο με παιχνιδιάρικο μοτίβο ή σχέδιο που θα είναι όμορφος αισθητικά.

 

Φωτισμός

Ο φωτισμός στο ντουλάπι του coffee station είναι πάντα ένα “συν”. Ένα mood light για παράδειγμα, που είναι επίσης λειτουργικό, στο ντουλάπι του coffee bar είναι μια εξαιρετική ιδέα, ενώ εάν έχετε χώρο, μπορείτε να προσθέσετε μια απλίκα, καθώς προσθέτει μια πινελιά θαλπωρής.

 

Ο κάδος

Φροντίστε να βρείτε λίγο χώρο για έναν μικρό κάδο σκουπιδιών, κρυμμένο κάτω από τον πάγκο ή πίσω από μια πόρτα του ντουλαπιού. Μπορεί να μην προσθέτει αισθητική, ωστόσο ο κάδος από πρακτικής άποψης είναι απαραίτητος, καθώς σας δίνει λύση ώστε να απορρίπτετε εύκολα τα κατακάθια καφέ και να διατηρείτε τον coffee station καθαρό.