Πόσα θα πληρώνατε για ένα φλιτζάνι καφέ; 

Πόσα θα πληρώνατε για ένα φλιτζάνι καφέ; 

Ένας καλλιτέχνης σας καλεί να αγοράσετε με 1.000 $ ένα φλιτζάνι καφέ, με αφορμή την Εβδομάδα Τέχνης του Μαϊάμι, στην Καλιφόρνια.

 

Θα πληρώνατε 1.000 $ για ένα φλιτζάνι καφέ; Η απάντηση μπορεί να μοιάζει προφανής, ωστόσο στη Miami Art Week όλα τα σενάρια είναι πιθανά… Πρόκειται για ένα event όπου καμία τιμή δεν φαίνεται υψηλή, ενώ και κάθε “ταπεινό” προιόν, όπως ο καφές, αποκτά νέα αξία. Αυτός είναι και ο λόγος που στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η ερώτηση αν θα πληρώνατε για τον καφέ σας 1.000 δολάρια δεν μοιάζει εξωπραγματική. Ο καλλιτέχνης Danny Casale, γνωστός ως “Bad Animator”, ή Coolman Coffeedan, συμμετέχει στο δίκτυο καλλιτεχνών digitalized art “The Art Plug” του Marcel Katz Art και εγκαινιάζει ένα pop-up κατάστημα στο Wynwood με αφορμή την Εβδομάδα Τέχνης του Μαϊάμι. Το κατάστημα φέρει το όνομα Ur Special Coffee και εδρεύει στο The Bagel Club Miami, ενώ σερβίρει τον πιο ακριβό καφέ, ήτοι 1.000 δολάρια ανά φλιτζάνι.

 

Φυσικά, αυτός ο καφές δεν είναι ένα απλός, παλιός cortadito. Κάθε φλιτζάνι παρασκευάζεται με τη νέα ποικιλία Sidra του Superlost Coffee, έναν “έξυπνο” κόκκο από την Κολομβία που παρασκευάζεται ειδικά για το συγκεκριμένο pop-up.  Πρόκειται για έναν καφέ που θα μπορούσε να “σταθεί” εύκολα στο πολυτελές Ocean Reef Club ή σε ένα διαμέρισμα στο Άσπεν. Όμως, η υψηλή τιμή του δεν έγκειται μόνο στην ποιότητα του καφέ. Κάθε (χάρτινο) φλιτζάνι θα συνοδεύεται επίσης από ένα μοναδικό στο είδος του πρωτότυπο έργο τέχνης του Coffeedan. Οι θαυμαστές του συγκεκριμένου καλλιτέχνη θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να αγοράσουν limited edition prints από τον καλλιτέχνη, καθώς και limited edition σακουλάκια καφέ Superlost με μεταξοτυπία του Coolman Coffeedan.

 

Γιατί όμως ο καλλιτέχνης εμπνέεται τόσο πολύ από τον κόσμο του καφέ; «Η κουλτούρα του Coffeeshop έχει μια τόσο ξεχωριστή θέση στην νεοϋορκέζικη καρδιά μου», έχει δηλώσει ο Coffeedan. «Είναι μια ατμόσφαιρα που έχει εμπνεύσει πλήθος ανθρώπων του πνεύματος καθ΄όλη της διάρκεια της ιστορίας και επηρέασε τον πολιτισμό με πολύ όμορφους τρόπους», πρόσθεσε.

 

Πηγή:miamiherald.com