The Makers: για χαλαρό brunch στην Πραξιτέλους

The Makers: για χαλαρό brunch στην Πραξιτέλους

Σερβίρει ενδιαφέροντα, νόστιμα πιάτα, ποιοτικό καφέ, ενώ στα ράφια του θα βρείτε ποδιές, τσάντες, μπλούζες, σουπλάν και κούπες.

 

Τα concept store, αυτά τα μαγαζιά που συνδυάζουν τον καφέ ακόμα και το brunch με τα ψώνια, κυρίως ρούχα, διακοσμητικά χώρου, φυτά αλλά και βιβλία, πληθαίνουν όλο και πιο πολύ στην πόλη μας. Το The Makers προς το τέλος της Πραξιτέλους, είναι ένα από αυτά. Άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού και σιγά σιγά έχει γίνει στέκι για πολλούς Αθηναίους που είτε κάνουν ένα γρήγορο και ευχάριστο διάλειμμα από την δουλεία, είτε απλά κατέβηκαν για ένα χαλαρό καφέ και ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ.

 

Το The Makers σαν brand δεν είναι καινούργιο. Η Τέτη Χαρίτου μαζί με τον φίλο της Γιώργο Μπάρλα, έχουν στήσει την εν λόγω επωνυμία που τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργεί στολές εργασίας για εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία. Οι δύο τους έψαχναν καιρό να βρουν που θα στήσουν ένα χώρο όπου θα τον χρησιμοποιούν σαν show room αλλά και κατάστημα λιανικής. Ο χώρος βρέθηκε και στο παιχνίδι μπήκε και ο σύντροφος της Τέτη, ο chef Ηλίας Σταυρόπουλος. Και κάπως δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μαγαζί που συνδυάζει όλα τα προϊόντα του ομώνυμου brand με ποιοτικό καφέ και νόστιμες, υγιεινές προτάσεις φαγητού.

 

Το The Makers, λοιπόν, θα σας κερδίσει αμέσως με την όμορφη και ενδιαφέρουσα διακόσμηση του. Περιμετρικά είναι καλυμμένο με ράφια και κρεμάστρες με ρούχα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα και ένα μεγάλο τραπέζι από ξύλο και μάρμαρο. Η μεγάλη, μαύρη πόρτα-τζαμαρία συνήθως – και όσο ο καιρός το επιτρέπει – είναι ανοιχτή και έτσι ο εσωτερικός χώρος ενώνεται με τα τραπεζάκια που έχουν απλωθεί όμορφα στο πλατύ μπροστινό πεζοδρόμιο.

 

Και μπορεί οι fashion πινελιές να ιντριγκάρουν το μάτι, ευτυχώς οι διακριτικές και minimal γραμμές στο designτου χώρου βοηθούν στο να αφοσιωθείτε εκ βαθέων στις νόστιμες και βιταμινούχες προτάσεις του brunch menu. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα από τα τονωτικά bowls του, όπως το Acai Vegan Bowl με φρέσκα μύρτιλα, καρύδα, φυστικοβούτυρο, passion fruits και καβουρδισμένη βρώμη. Αν πάλι θέλετε κάτι σε αυγό, προτιμήστε τα scramble eggs πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί από προζύμι ή τις πληθωρικές βάφλες με αυγό, τσένταρ και ζαμπόν. Στα γλυκά τώρα το choco porridge (φουντουκοβούτυρο με κακάο, γάλα από σπόρο αρακά και καραμελωμένα πεκάν), τα με pancakes ricotta με πικραμύγδαλο ή οι φάβλες με το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο, είναι ότι καλύτερο για να κλείσετε την επίσκεψη σας. Φτιάχνουν επίσης καθημερινά και vegan κέικ. Την ημέρα που το επισκεφτήκαμε είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε εκείνο με την γλυκιά κολοκύθα και τους κολοκυθόσπορους που ήταν πολύ νόστιμο.

 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα Green matcha maiden latte που περιέχει γάλα αμυγδάλου ή με μια κούπα καφέ. Σε αυτό το κομμάτι συνεργάζονται με την εταιρία WiseCup που καβουρδίζει για εκείνους τους καφέδες που επιλέγουν και έχουν την δική τους σφραγίδα. Η ισορροπημένη Βραζιλία που γευτήκαμε ήταν άξιος συμπρωταγωνιστής τόσο με τα αλμύρα όσο και με τα γλυκά πιάτα.

Πραξιτέλους 37, Αθήνα, τηλ. 2103311372