Cheesecake με espresso

Cheesecake με espresso

Ένα εύκολο γλυκό για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ.

 

Το cheesecake είναι ένα γλυκό έδεσμα του ταιριάζει ιδανικά με μια κούπα καφέ φίλτρου. Το συγκεκριμένο που σας προτείνουμε φτιάχνετε εύκολα, ψήνετε στο φούρνο και διατηρείται στο ψυγείο. Ο espresso που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι ένα ισορροπημένο blend, ένας σοκολατένιος καφές από την Βραζιλία ή ένας ξηροκαρπάτος από την Κολομβία. Επίσης μπορείτε να μειώσετε τα γραμμάρια της ζάχαρης στα 180 γραμμ. και να επιλέξετε μαύρη ή ζάχαρη καρύδας. Τέλος αντί για ζωικό βούτυρο υπάρχει η δυνατότητα για μαργαρίνη (ίσως όμως να υστερεί σε γεύση) ή βούτυρο καρύδας που θα δώσει μια πιο εξωτική γεύση. Τέλος μπορείτε να το γαρνίρετε είτε με μια μαρμελάδα από φρούτα του δάσους ή βατόμουρου ή ακόμα και να φτιάξετε ένα ελαφρύ γλάσο από λεμόνι.

 

Υλικά

Για τη βάση

225 γραμμ. τριμμένα μπισκότα digestive

100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

1 πρέζα κανέλα

Για την γέμιση

500 γραμμ. κρέμα τυριού

225 γραμμ. ζάχαρη

3 αυγά

150 ml κρέμα γάλακτος

½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 δόση espresso

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και με αυτό το μείγμα στρώνετε μια βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. περίπου. Χτυπάτε την κρέμα τυριού με την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τον espresso. Αφού τελειώσετε με την κρέμα, βάλτε την πάνω από την βάση των μπισκότο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.