Grooove Boutique & Supply: Ένα νόστιμο, coffee shop – ζαχαροπλαστείο στον Βόλο

Grooove Boutique & Supply: Ένα νόστιμο, coffee shop – ζαχαροπλαστείο στον Βόλο

Σερβίρει λαχταριστά γλυκά με γαλλική φινέτσα, ποιοτικό καφέ αλλά προσεγμένα, συσκευασμένα κοκτέιλ.

 

Σουλατσάροντας στον πιο εμπορικό δρόμο του Βόλου, την Ερμού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσετε πάνω σε μια γλυκιά, γωνιακή όαση. Το όνομα της Grooove Boutique & Supply. Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο – coffee shop – κάβα που άνοιξε τον Μάρτιο του 2020 και πίσω από αυτό το concept είναι ο Θανάσης Κουζιώκας και ο Κώστας Κοτόπουλος, οι ίδιοι που έχουν το Grooove, ένα από τα καλύτερα μπαρ της πόλης που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

 

Ο χώρος του είναι καλαίσθητος, με πολύχρωμα πλακάκια στο πάτωμα, μια βιτρίνα που κοσμείται από γλυκά από την μια μερία και από την άλλη ξύλινα ράφια με συσκευασμένες λιχουδιές, ποτά, ξηρούς καρπούς και σοκολάτες. Στο πίσω μέρος είναι ο χώρος του coffee shop όπου έχει στηθεί μια εσπρεσομηχανή Lamarzocco και οι μύλοι άλεσης. Τραπέζια στο εσωτερικό δεν έχει, μόνο έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο μιας και είναι της λογικής του self service. Ο καφές εδώ έχει την υπογραφεί της εταιρίας taf. Διαθέτουν το ευκολόπιο και ισορροπημένο blend Pianeta καθώς επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικής προέλευσης. Για παράδειγμα την ημέρα που το επισκέφτηκα στους μύλους του φιλοξενούσαν ένα καφέ από την Αιθιοπία, έναν από το Περού, έναν από την Βραζιλία και έναν ακόμα από την Κολομβία. Βέβαια αυτοί αλλάζουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει στην εταιρία. Δοκίμασα, λοιπόν, εκείνον από τον Κολομβία με τις ήπιες οξύτητες και την ωραία αίσθηση των ξηρών καρπών καθώς και εκείνον από το Περού με το πιο φρουτώδες χαρακτήρα που ήταν αρκετά ευχάριστος.

 

Στα γλυκά τώρα, τα οποία τα υπογράφουν ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας, ίσως να δυσκολευτείτε λίγο να διαλέξετε και σας μιλάω εκ πείρας. Στο δίλημμα μου μεταξύ tiramisù, μηλόπιτας ή lemon pie, η λύση ήταν και τα τρία. Το πρώτο κλείνεται σε ένα στρογγυλό κουτάκι είναι αφράτο και λαχταριστό, η μηλόπιτα έμοιαζε με κέικ αλλά έχει και μια τραγανή, βουτυρένια βάση όπως και η lemon pie που ήταν τόσο όσο όξινη έπρεπε. Βέβαια σαν λιχούδης που είναι δεν σταμάτησε μόνο σε αυτά και δοκίμασα επίσης την τάρτα με πραλίνα, κρέμα φουντουκιού και crème montée από καφέ που ήταν μπουκιά και αναστεναγμός.

 

Εκτός όμως από τα γλυκά, έχει και κάποιες αλμυρές επιλογές, σαλάτες και τα σάντουιτς, τις οποίες επιμελείται ο Γρηγόρης Χέλμης καθώς επίσης και τα συσκευασμένα σε κενό αέρος κοκτέιλ. Τα τελευταία έρχονται από το αδερφικό μπαρ, Grooove. Θα βρείτε λοιπόν Μai Tai, Margarita, Negroni, Pink Americano και το Gin & Young, που εδώ και δέκα χρόνια ένα από τα highlights του μπαρ.

 

Ερμού 229, Βόλος, τηλ. 2421033033.