Ένα coffee shop δείχνει το μέλλον στην εστίαση

Ένα coffee shop δείχνει το μέλλον στην εστίαση

Ένα εναλλακτικό, οικολογικό coffee shop στη Prestatyn της Βόρειας Ουαλίας που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας. 

 

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στη Βόρεια Ουαλία; Οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας A55, η Prestatyn είναι μια από τις περιοχές που ενδεχομένως να παρακάμψετε, πιθανότατα χωρίς καν να την προσέξετε.  Ωστόσο, θα σας συστήναμε να δώσετε μεγαλύτερη βάση… Ειδικά εάν επιθυμείτε να απολαύσετε μια αληθινή εμπειρία καφέ, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αρχές της βιωσιμότητας. Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του το Caffeina Coffi, ένα εύκολα προσβάσιμο coffee shop, σε μικρή απόσταση από σταθμούς λεωφορείων και τρένων. Φτάνοντας εκεί, αντικρίζετε ένα όμορφο, μινιμαλιστικά διακοσμημένο cafe, όπου έχετε τη δυνατότητα είτε να καθίσετε έξω, στα χαριτωμένα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και κάτω από τη σκιά των δέντρων ή μέσα στο κατάσττημα σε έναν χώρο που προσφέρει ένα ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον.

 

Η μινιμαλιστική διακόσμηση του εσωτερικού του παιζεί σε λευκούς τόνους από επίπλα μέχρι κάποια μικρο αντικείμενα. Εξαίρεση αποτελούν οι πολυθρόνες και τα σκαμπό, που είναι μαύρα. Το μπαρ δίπλα στην πόρτα, τα πάσα απέναντι από τον βασικό πάγκο και το πάτωμα είναι όλα ξύλινα, προσφέροντας μια όμορφη πινελιά ζεστασιάς, ενώ η προσθήκη πολλών φυτών σε γλάστρες δίνει μαι διαφορειτκή νότα στο χώρο του coffee shop. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι άκρως… χαλαρωτικό, με την ψηλή οροφή και το μεγάλο παράθυρο να προσθέτουν μια αίσθηση άνεσης χώρου και φωτός.

 

Η κεντρική ιδέα του καταστήματος έγκειται στο ό,τι κι αν κάνει, να είναι βιώσιμο και επομένως λιγότερο επιβλαβές για τον πλανήτη μακροπρόθεσμα. Το concept αυτό περιλαμβάνει την προσεκτική επιλογή προμηθευτών που πληρώνουν δίκαια τους εργαζομένους τους, την ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικών και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία του.

 

Όσον αφορά τον καφέ, το Caffeina Coffi σερβίρει ένα περουβιανό single-origin (μοναδικής πρόλευεσης), τον Mayni. Έτσι ονομάζεται και ένας αυτόχθων πληθυσμός που ζει στα νεφελώδη δάση της περιοχής Pango του Περού, που καλλιεργοί και επεξεργάζεται μόνος του τον καφέ, με το Caffeina Coffi να είναι το πρώτο κατάστημα στην Ουαλία που τον προσφέρει. Ταυτόχρονα διαθέτει  έναν guest espresso από το Ελ ΣαλβαδόρΠαράλληλα, οι υπεύθυνοι του καταστήματος σχεδιάζουν να εισαγάγουν το pour-over εν ευθέτω χρόνω, ενώ το κατάστημα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τσάγια και μια ευρεία γκάμα από παγωμένα ροφήματα. Εάν πάλι πεινάτε, υπάρχει ένα μικρό μενού για brunch καθώς και διάφορα κέικ ημέρας.