World Coffee Championships 2021

World Coffee Championships 2021

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Καφέ επέστρεψαν.

 

Το Μιλάνο ήταν η πόλη που φιλοξένησε φέτος τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Καφέ της SCA μέσα στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης HOST Milan. Από τις 23 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου η παγκόσμια κοινότητα του καφέ βρέθηκε και πάλι μαζί σε μια πολύ όμορφη διοργάνωση, όπου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα κατά της Covid-19.

 

Τις τέσσερις αυτές μέρες διεξήχθησαν το World Barista Championship, το World Brewers Cup, και το WorldCup Tasters όπου φυσικά υπήρχε και ελληνική συμμετοχή από τους Ειρήνη Δασκαλοπούλου, Αθανασία Καλαμπαλίκη και Ορέστη Σφυρή αντίστοιχα. Οι Έλληνες baristi αν και πραγματοποιήσαν μια αξιοπρεπή εμφάνιση δεν κατάφεραν να περάσουν στους τελικούς των διαγωνισμών. Παρ’ όλα αυτά τους αξίζουν θερμά και πολλά συγχαρητήρια γιατί παρά τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, έδωσαν τον καλύτερος τους εαυτό και βρέθηκαν σε αυτές τις τόσος σημαντικές διοργανώσεις για τον κόσμο του καφέ, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας.

 

Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι νικητής του World Barista Championship αναδείχθηκε ο Diego Campos από την Κολομβία, ο Matt Winton από την Ελβετία κέρδισε τον τίτλο του World Brewers Cup ενώ την πρώτη θέση στο World Cup Tasters κατέλαβε ο Kyoungha (Charlie) Chu από την Αυστραλία.