6+1 δώρα καφέ για τους αγαπημένους σας

6+1 δώρα καφέ για τους αγαπημένους σας

Εντυπωσιακές κούπες, gadget προηγμένης τεχνολογίας, συνδρομές και αμέτρητα αξεσουάρ κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία καφέ.

 

Παρακάτω, παραθέτουμε μια μίνι λίστα από τα πιο hot, σύγχρονα trends από τον κόσμο του καφέ, κατάλληλα για δώρο, για όλους εσάς και τους αγαπημένους σας που λατρεύουν όχι μόνο το αρωματικό και γευστικό ρόφημα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο του καφέ, από την παραγωγή έως την παρασκευή του.

 

Breville Bambino Plus Espresso Machine

Το ιδανικό δώρο για τους… απαιτητικούς του καφέ ή και για αρχάριους. Η μηχανή εσπρέσο Breville Bambino Plus είναι ιδανική για όλα τα γούστα και για τα περισσότερα επίπεδα γνώσης πάνω στον κόσμο του καφέ. Οι επαγγελματίες μπορεί να προτιμούν μια μηχανή επιπέδου barista, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα λατρέψουν αυτό το μηχάνημα: είναι εύχρηστη και πολυλειτουργική. Καταλαμβάνει μικρό χώρο στον πάγκο και με λίγη εξάσκηση, ο κάτοχος αυτής της μηχανής θα παρασκευάζει τέλειο καφέ σε ελάχιστο χρόνο.

Baratza Encore Conical Burr Coffee Grinder

Όταν οι κόκκοι αλεσθούν, τα έλαιά τους αρχίζουν να διαλύονται. Για να έχετε το πιο φρέσκο φλιτζάνι καφέ, πρέπει να αλέσετε τους κόκκους στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν μύλο με κωνικά μαχαίρια, ο οποίος θα κόβει με ακρίβεια τους κόκκους, σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές. Αυτός ο μύλος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από επαγγελματίες και connoisseurs του καφέ χάρη στο ομοιόμορφο μέγεθος άλεσης που πετυχαίνει αλλά και την υψηλής ποιότητας κατασκευή του. Μπορεί να είναι ακριβός, αλλά τέτοιου είδους μηχανήματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και η διαδικασία επισκευής τους—σε περίπτωση που χρειαστείτε— είναι απλή.

 

 

Trade Coffee Subscription

Ενώ πολλοί ανεξάρτητοι roasters παρέχουν συνδρομητικές υπηρεσίες, η Trade Coffee αποτελεί ένα ένα πραγματικά εξαιρετικό δώρο λόγω της ποικιλίας που παρέχει. Κάντε δώρο μια συνδρομή Trade Coffee και το αγαπημένο σας πρόσωπο θα μπορεί να να επιλέξει ανάμεσα από εκατοντάδες σακουλάκια με διάφορες ποικιλίες κόκκων, όλα από μικρούς roasters στις ΗΠΑ. Ο ιστότοπος διαθέτει ένα εύχρηστο κουίζ που θα καθοδηγήσει τους χρήστες ώστε να αναζητήσουν τις καλύτερες ποικιλίες ανάλογα με τις επιλογές τους καθώς και τη μέθοδο παρασκευής—καφετιέρα φίλτρου, μηχανή εσπρέσο, γαλλική πρέσα, Hario pour-over κλπ. Το αγαπημένο σας πρόσωπο θα μπορεί επίσης να εισάγει πληροφορίες όπως το προτιμώμενο προφίλ γεύσης ή ακόμη και τα πρόσθετα του καφέ, όπως γάλα ή ζάχαρη, προτού οδηγηθεί στις ιδανικές επιλογές single origins και μιγμάτων. Κάθε σακούλα περιέχει φρεσκοψημένους κόκκους, κατά παραγγελία και η εταιρεία συνεργάζεται αποκλειστικά με roasters που στηρίζουν πρακτικές fair trade.

 

 

Hand and Fire Coffee Dripper 

Όσο καλά είναι ένα Chemex ή Hario, αυτό το μηχάνημα, με το μοναδικό σχήμα κούπας-dripper του σχεδιαστή/ αγγειοπλάστη Sage Cortez παρέχει μια απίστευτα εκλεπτυσμένη, ξεχωριστή μέθοδο παρασκευής του πρωινού σας καφέ. Συνδυάστε τους αγαπημένους σας κόκκους, με ένα πακέτο χάρτινων φίλτρων και θα δημιουργήσετε το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που εκτός από τον καφέ αγαπούν το design.

 

 

Chemex 8-Cup

H Chemex είναι ένα μηχάνημα που παρασκευάζει εξαιρετικά εύκολα καφέ με τη μέθοδο pour-over. Απλώς προσθέστε ένα φίλτρο Chemex στο κομψό γυάλινο χωνί της της καφετιέρας, προσθέστε ζεστό νερό και θα είστε σε πολύ καλό δρόμο για την παρασκευή ενός γευστικού, δυνατού καφέ. Τα φίλτρα Chemex κάνουν τη διαφορά. Κατασκευασμένα από συγκολλημένο χαρτί, αφαιρούν ακόμη και τα πιο μικρά ιζηματογενή σωματίδια καθώς και τα μη επιθυμητά έλαια του καφέ κατά τη διαδικασία παρασκευής. Έτσι απομακρύνεται κάθε έντονα πικρή νότα από το φλιτζάνι του καφέ σας.

 

 

Takeya Cold Brew Maker

Μπορεί η ατμόσφαιρα νε έχει κρυώσει, αλλά το επόμενο καλοκαίρι θα έρθει, και το αγαπημένο σας πρόσωπο θα μπορεί να απολαύσει ευχάριστα ένα cold brew που θα έχει παρασκευάσει με τα… χεράκια του. Αν η εξαιρετικά δυνατή γεύση του cold brew είναι αυτό που αγαπάτε, η Takeya Deluxe Cold Brew Coffee Maker είναι το απόλυτο gadget. Παρασκευάζει ιδιαίτερα δυνατό καφέ cold brew και είναι πολύ εύκολη στη χρήση.

 

 

Dansk Kobenstyle Mugs

Καμία λίστα “best gifts” για λάτρεις του καφέ δεν είναι πλήρης χωρίς τα κατάλληλα αξεσουάρ. Η δανέζικη σειρά σκευών Dansk μπορεί να είναι γνωστή για τα εμβληματικά μαγειρικά σκεύη από εμαγιέ, αλλά οι κούπες της, μπορεί να κλέψουν την καρδιά σας. Σε χρώμα κερασί, λευκό ή midnight blue, μια από αυτές τις κούπες της σειράς Kobenstyle αποτελεί ένα καταπληκτικό δώρο.