Ένα όμορφο, νόστιμο Τέρας στο Νέο Κόσμο

Ένα όμορφο, νόστιμο Τέρας στο Νέο Κόσμο

Έξοδος για brunch με λατινοαμερικάνικες επιρροές σε ένα καλοφτιαγμένο, όμορφο κήπο σε μια κεντρική γειτονιά της Αθήνας.

 

Χωμένο κάπου στα στενά του Νέου Κόσμου, υπάρχει μια όμορφη νεοκλασική μονοκατοικία με μια φανταστική πλακόστρωτη αυλή. Εκεί τρεις φίλοι, ο Πάνος Τερζόπουλος, ο Λεωνίδας Ζαρίφης και ο Χάρης Ρηγάλος, έστησαν ένα all day χώρου συνδυάζοντας τα κλασικά στοιχεία της οικίας με τις δικές τους σύγχρονες πινελιές και το ονόμασαν Τέρας. Ένα κάπως ιδιαίτερο όνομα που όμως δεν ξεχνιέται εύκολα.

 

Μπαίνοντας από την κύρια είσοδο – υπάρχει και άλλη μια από τα πλάγια που οδηγεί κατευθείαν στην αυλή- αυτό που θα προσέξετε είναι τα ιδιαίτερα προσεγμένα έπιπλα που βρίσκονται στις δύο σάλες-δωμάτια. Μοιάζουν με showroom και ίσως να είναι μιας και τα έπιπλα τα φτιάχνει ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες, ο Χάρης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καθίσετε, το αντίθετο μάλιστα. Φτιαγμένο με ιδιαίτερη νοοτροπία είναι και το μπαρ, έγινε με ξύλο από παλιούς μπουφέδες, αλλά και το πάτωμα του ισογείου με τα κομμάτια μαρμάρου, σαν μωσαϊκό. Για να περάσουμε στην αυλή. Ζηλευτή, γεμάτη δέντρα, ατμοσφαιρική που θα σας κερδίσει αμέσως.

 

Ας περάσουμε όμως στο brunch, που σερβίρει. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Νεκτάριος Μαράτσης είναι εκείνοι που επιμελήθηκαν το μικρό, αλλά επαρκής μενού, το οποίο έχει εμφανής επιρροές από την λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Για παράδειγμα το αργεντίνικο σάντουτις choripan με αβοκάντο, chorizo, σάλτσα τσιμιτσούρι, πίκλες κρεμμυδιού και κόλιανδρο, που είναι ένα πολύ χορταστικό. Το ίδιο και τα scrambled eggs με chorizo, φρέσκο κρεμμύδι και βαλεριάνα, τα οποία έρχονται πάνω σε πολύσπορο ζυμωτό ψωμί. Ακόμα αξίζει να δοκιμάσετε το bagel με παστράμι, χειροποίητη μαγιονέζα με αγγλική μουστάρδα, iceberg και αγγουράκι τουρσί και για γλυκό το banana toast με βούτυρο φουντουκιού, μπανάνα, φρούτα του δάσους, καρύδα και σιρόπι σφενδάμου. Εδώ να σας αναφέρω ότι όλα τα ψωμία τα προμηθεύονται από το Kora Bakery στο Κολωνάκι– ένας από τους καλύτερους φούρνους στην Αθήνα. Προσεγμένος όμως είναι και ο καφές που διαθέτουν μιας και συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Area 51.

 

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ. 2114180653