In Love Again: το νέο concept store του κέντρου

In Love Again: το νέο concept store του κέντρου

Coffee shop, ζαχαροπλαστείο, ανθοπωλείο είναι το μικρό αδερφάκι του Baba Au Rum στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τα concept store, αυτή η νέα τάση που συνδυάζει την απόλαυση του καφέ μαζί με τα ψώνια, την τέχνη, το ντιζάιν, την διακόσμηση στον ίδιο χώρο, όλο και εξαπλώνεται στην πόλη μας. Ένα τέτοιο καινούργιο μαγαζί άνοιξε μόλις πριν από λίγες μέρες στα μικρά πεζοδρομημένα στενά του κέντρου. Ο λόγος για το In Love Again που βρίσκεται στην οδό Κλειτίου απέναντι από το γνωστό bar Baba Au Rum. Όπως καταλαβαίνετε πίσω από αυτό το πολύ ενδιαφέρον concept βρίσκεται ο Θάνος Πουρναρούς. Στην ουσία πρόκειται για το «γλυκό» του αδερφάκι, μιας και μιλάμε για ένα boutique pastry shop, κοινώς ζαχαροπλαστείο, όπου τα γλυκά είναι εμπνευσμένα από δημοφιλή κοκτέιλ.

 

Τι θα βρείτε λοιπόν εδώ; Αρχικά το σιροπιαστό, αφράτο μπαμπά με ρούμι – δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει από τον κατάλογο – που σερβίρεται σε δύο εκδοχές: με βανίλια ή καραμέλα και σιρόπι από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Επίσης, θα βρείτε μια τάρτα Mai Tai που φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Ακόμα ένα Zombie προφιτερόλ το οποίο έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Και συνεχίζουμε με το cheesecake Piña Colada του οποίου η κρέμα ψήνεται με καρύδα, έχει τραγανή βάση μπισκότου και από πάνω στολίζεται με κομματάκια ανανά και λίγο αρωματικό καφίρ λάιμ. Οι γλυκές εκπλήξεις δεν σταματάνε στα παραπάνω, έτσι λοιπόν θα βρείτε μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα, και ένα vegan ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας και σορμπέ βατόμουρο. Εμείς δοκιμάσαμε και ένα κέικ ήμέρας με σοκολάτας και κρέμα από φιστίκι που ταίριαζε παρά πολύ με τον καφέ. Όμως, εκτός από την γλυκιά πλευρά του In Love Again θα βρείτε και την αλμυρή του που όπως μας είπαν «χτίζεται» σιγά σιγά. Παρ’ όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια πολύ νόστιμη λεπτή κιμαδόπιτα και ένα ψητό σάντουιτς με τυρί Μετσοβόνε, γλυκιά γραβιέρα, μορταδέλα με φιστικί και μια ελαφριά μπεσαμέλ από γάλα βρώμης. Φυσικά δεν λείπουν και τα κέικ ημέρας Στο In Love Again ψήνουν καθημερινά κέικ με φρούτα ή κρέμα, rolls με κανέλα, σοκολάτα ή τυριά και κρέμες χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι ακακίας. Για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ο chef Μηχάνης Νουρλόγου που έχει επιμεληθεί τόσα τα γλυκά όσο και τα αλμυρά.

 

Όσο για τον καφέ, συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία taf που καβουρδίζει αποκλειστικά για το In Love Again δύο διαφορετικούς καφέδες μοναδικής προέλευσης: ο ένας έρχεται από την Κόστα Ρίκα που αποτελεί την βασική τους ροής και ο δεύτερος αυτή την περίοδο είναι από την Κένυα – θα αλλάζει τακτικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Ο πρώτος δίνει ένα πολύ ισορροπημένο φλιτζάνι με σοκολατένιο χαρακτήρα και γλυκά χαρακτηριστικά, χωρίς πολύ οξύτητες που ταιριάζει απόλυτα με τα γλυκά. Αν τον δοκιμάσετε σε espresso προτιμήστε να τον συνδυάσετε με έναν μπαμπά, αν πάλι ζητήσετε φίλτρου, τότε το cheesecake είναι ο τέλειος σύντροφος. Όσο για εκείνον που έρχεται από την Κένυα, θα σας λέγαμε να τον δοκιμάσετε σε φίλτρο και να τον συνδυάσετε με το προφιτερόλ Zombie.

 

To In love again όμως είναι και ανθοπωλείο καθώς θα βρείτε πολλά φυτά τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο.

 

Κλειτίου 3, Αθήνα