Ύψιλον: Ένα ατμοσφαιρικό hub all day μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ένα ατμοσφαιρικό hub all day μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Σ’ ένα κτίριο του 1870, στεγάζεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μαγαζιά της πόλη που έγινε μέσα σε χρόνορεκόρ σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Όταν άνοιξε για πρώτη φορά, όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης μιλούσε για αυτό το παλιό κτίριο στα Άνω Λαδάδικα που μεταμορφώθηκε και έγινε ένα κάτι παραπάνω από ένα απλό coffee shop. Ο λόγος για το Ύψιλον που είναι ένα σύγχρονο hub που συνδυάζει τον ποιοτικό καφέ, το φαγητό, το ποτό μαζί με την τέχνη. Το κτίριο όπου στεγάζεται, κατασκευάστηκε το 1870 από το Ναουσαίο Ιωάννη Κύρτση και ήταν ένα από ταπολλά χάνια της πολυπολιτισμικής Σελανίκ. Για χρόνια φιλοξενήθηκε εδώ η χαρτοποιία Χατζόπουλου καθώςκαι διάφορες άλλες μικρές επιχείρησης που παρήγαγαν από γλειφιτζούρια μέχρι σαπούνια. Το 2017 όμως έξι νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να το αναλάβουν, να το αναδιαμορφώσουν και να του δώσουν μια νέα πνοή. Και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της πόλης.

 

Το Ύψιλον είναι ένα όμορφο, άνετο με πολλούς χώρους all day μαγαζί. Το «καθαρό» λευκό χρώμα κυριαρχείαπό τους τοίχους μέχρι τα τραπέζια και τις καρέκλες που σπάει από τα πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι διασκορπισμένα. Ακολουθεί μια σύγχρονη, βιομηχανική αισθητική που ενώ μπορεί να είναι κάπως ψυχρή είναι αρκετά φιλόξενη και δημιουργεί στους επισκέπτες το αίσθημα της οικειότητας. Αυτό άλλωστε ήθελαν νακάνουν και οι δημιουργοί του: ένα χώρο για όλους και για όλες τις ώρες. Ο all day χώρος του Ύψιλον καταλαμβάνει όλο το ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου και εκτείνεται σε τρεις χώρους και στην πίσω μεγάλη σάλα βρίσκεται το μπαρ. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το co-working space όπου ο καθένας μπορεί να βρει το χώρου, να τον νοικιάσει και να στήσει το δικό του προσωπικό γραφείο.

 

Όσο αναφορά τον καφέ συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Qualità Unica και έχουν δημιουργήσει ένα πολύισορροπημένο blend που να ταιριάζει στα γούστα των περισσοτέρων. Έτσι ο καφές που θα δοκιμάσετε εδώ είναι ευχάριστος, χωρίς πολλές οξύτητες, με γλυκά χαρακτηριστικά που ταιριάζει πολύ και με το γάλα. Τον ζητήσαμε σε espresso όσο και σε cappuccino και μας άφησε την ίδια θετική άποψη. Επίσης. θα βρείτεκαι ένα μικρό κατάλογο για φαγητό που περιλαμβάνει ομελέτες, σαλάτες, γλυκά και σάντουιτς. Φυσικά δεν λείπουν και τα κοκτέιλ που αναλαμβάνουν δράση όσο περνάει η μέρα και νυχτώνει.

 

Εδέσσης 3, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2310530480