Benji: Ένα νεανικό στέκι στο Παλαιό Φάληρο

Benji: Ένα νεανικό στέκι στο Παλαιό Φάληρο

Σερβίρει ποιοτικό καφέ, χορταστικά αλμυρά και γλυκά πιάτα πάνω στη βουή της Ελευθερίου Βενιζέλου και είναι μια ευχάριστή έκπληξη στην περιοχή.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Κατεβαίνοντας την Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου από την Νέα Σμύρνη προς το Παλαιό Φάληρο από την αριστερή πλευρά υπάρχει ένα παλιό εμπορικό κέντρο. Στο ισόγειο του πριν από μερικούς μήνες, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι, άνοιξε ένα όμορφο λευκό coffee shop. Το Benji που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε στέκι. Βλέπετε τα μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ποιοτικό καφέ προς σε εκείνες τις συνοικίες της πόλης μας, σπανίζουν. Το Benji είναι μια από αυτές τις εξαιρέσεις. Μικρούλη, σε λευκές αποχρώσεις και ξύλινες λεπτομέρειες και την μπάρα να διατρέχει διαγώνια το εσωτερικό του. Τραπεζάκια, προς το παρόν, μέσα δεν έχει, βγάζει μπροστά στα σκαλοπάτια του εμπορικού κέντρου και κάποιους ψηλούς πάγκους στο πλατύ πεζοδρόμιο.

 

Το Benji λοιπόν, επένδυσε στον καλό καφέ. Έτσι συνεργάστηκε με την ελληνική εταιρία Area 51και στους μύλους διαθέτει δύο καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος έρχεται από την Βραζιλία. Πρόκειται για έναν πολύ ισορροπημένο καφέ, με αρκετά γλυκά χαρακτήρα, χωρίς οξύτητες που μπορείτε να τον απολαύσετε ευχάριστα είτε ζεστό, είτε κρύο. Τον δοκίμασα σε cappuccino που παρά την έντονη παρουσία του γάλακτος (ίσως τους είχε ξεφύγει λίγο παραπάνω ποσότητα) το αποτέλεσμα ήταν ένα ευχάριστο ρόφημα με πολύ γλυκά στοιχεία και επίγευση ξηρών καρπών. Ο δεύτερος που έχουν αυτή την περίοδο είναι από την Κολομβία ο οποίος είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα. Τον ζήτησα τόσο σε ζεστό όσο και σε κρύο espresso. Στην ζεστή παρασκευή του οι οξύτητες ήταν πιο έντονες καθώς επίσης και το bitter τελείωμα του. Στη μύτη χάριζε αρώματα από ξηρούς καρπούς (πιο πολύ καβουρδισμένο φουντούκι) και νότες από σοκολάτα. Στην κρύα εκδοχή του μπορώ να πω ότι ήταν πιο ισορροπημένος. Οι οξύτητες είχαν μετριαστεί όμως το ευχάριστο σοκολατένιο πικρό τελείωμα έμενε, πράγμα που μου άρεσε.

 

Εκτός από καφέ στο συγκεκριμένο χαριτωμένο μαγαζί θα βρείτε και προτάσεις για brunch. Από χορταστικά σάντουιτς, wraps μέχρι σαλάτες και πολλά pancakes. Φυσικά δεν λείπουν και οι αυγοπροτάσεις. Σας προτείνω να δοκιμάσετε το croque madame με το ωραία φρυγανισμένο ψωμί, την απαλή μπεσαμέλ και το λαχταριστό αυγό από πάνω.

 

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 235, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2160014848