Williwaw: Ένα νέο coffee shop στη Κυψέλη

Williwaw: Ένα νέο coffee shop στη Κυψέλη

Απλό, λιτό, ζεστό το νέο αυτό καφέ αγαπά τον specialty coffee, σερβίρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, κρασί αλλά και μπίρες.

 

Μερικοί κατήφοροι της Κυψέλης βλέπουν θάλασσα. Ναι όσο και αν σας ακούγεται περίεργο κάποιες από τις κατηφόρες -απότομες πολλές φορές- αυτής της πυκνοκατοικημένης περιοχής, επιτρέπουν στο μάτι να φτάσει μέχρι τον Σαρωνικό. Αυτό συμβαίνει και στην οδό Κερκύρας με τα πλατιά πεζοδρόμια και τα δέντρα δεξιά και αριστερά. Εκεί στον αριθμό 69, τρεις φίλοι, η Αθανασία, ο Αλέξης και η Ειρήνη, άνοιξαν πρόσφατα ένα λιτό, μοντέρνο coffee shop και του έδωσαν το όνομα Williwaw, δηλαδή του ανέμου που κατεβαίνει από το βουνό στη θάλασσα.

 

Το Williwaw είναι ένα όμορφο, σχετικά μικρό καφέ με μωσαϊκό στο πάτωμα, ψηλό ταβάνι, λευκό με πορτοκαλί λεπτομέρειες, μεγάλη τζαμαρία, πάγκους γύρω-γύρω και μια μπάρα. Εκεί γίνεται και όλο το «παιχνίδι». Ο καφές έχει τον πρώτο λόγο, αυτό άλλωστε ήθελαν και τα παιδιά να κάνουν. Διαθέτουν το δικό τους καφέ, τον οποίο τον καβουρδίζει ο Κωνσταντίνος Περπινιάς. Στους μύλους του εν λόγω μαγαζιού θα βρείτε αρχικά το blend ροής. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από κόκκους που έρχονται από την Βραζιλία, την Ονδούρα και την Κολομβία. Ήπιος, ισορροπημένος, χωρίς οξύτητες με αρκετή σοκολάτα και γλυκά χαρακτηριστικά. Ένας καφέ που απολαμβάνεται ευχάριστα είτε ζεστός, είτε κρύος. Διαθέτουν επίσης και δύο μοναδικής προέλευσης καφέδες, που θα αλλάζουν τακτικά ανάλογα με την εποχικότητα. Αυτή την περίοδο λοιπόν, θα βρείτε έναν από την Αιθιοπία και έναν ακόμα από την Κολομβία. Τον πρώτο τον δοκίμασα σε φίλτρου. Είχε ωραία, γλυκιά μύτη με τα αρώματα του περγαμόντο να κυριαρχούν ενώ η επίγευση του ήταν αρκετά bitter. Βέβαια όσο έμενε στο φλιτζάνι και κρύωνε, γινόταν όλο και πιο γλυκός με σοκολατένιο τελείωμα. Τον δεύτερο, αυτόν από την Κολομβία, τον ζήτησα σε espresso. Είχε έντονο σώμα, αρκετή οξύτητα, επίσης γλυκά χαρακτηριστικά και ευχάριστη σοκολατένια επίγευση.

 

Μαζί με τους καφέδες στο Williwaw σερβίρουν σάντουιτς που τα φτιάχνουν οι ίδιοι -προς το παρόν έχουν δύο, τρία που θα γίνουν περισσότερα όταν στηθεί για τα καλά η κουζίνα- και γλυκά. Τους καφέδες μου τους συνόδεψα με μια πάστα φλώρα, είχε μαρμελάδα βερίκοκο, και μια μηλόπιτα. Όλα τα γλυκά έρχονται καθημερινά από τον φούρνο του Κατσαρού στη Γλυφάδα. Τέλος, σερβίρουν και κρασί, έχουν τις ετικέτες της νέας οινοποιού Τζούλιας Δρούβα, αλλά και μπίρες από την ομάδα των Strange Brew.

 

Κερκύρας 69, Κυψέλη, τηλ. 2108220745