Μια νέα ταυτότητα για τον καφέ της Γουατεμάλας

Μια νέα ταυτότητα για τον καφέ της Γουατεμάλας

Νέο σήμα που εμφανίζει ένα τζάγκουαρ λανσάρει η Εθνική Ομοσπονδία καφέ της Γουατεμάλας, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ευκολότερα ο καφές της.

 

Είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να απευθύνεται σε διεθνείς αγοραστές, ενώ παράλληλα μέσω του σήματος στηρίζονται οι 125.000 περίπου καλλιεργητές της Γουατεμάλας και των οικογενειών τους. Η αποκάλυψη του νέου brand έγινε πρόσφατα στην 2021 SCA Expo που διεξήχθη στην Νέα Ορλεάνη. “Η στρατηγική του νέoυ branding  συνελήφθη ως ιδέα κατά την διάρκεια αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων αύξησης του εισοδήματος των καλλιεργητών στη Γουατεμάλα, αλλά και όσων αποτελούν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας” ανέφερε ο πρόεδρος της Anacafé, Juan Luis Barrios. Πρόσθεσε δε ότι σχεδιάζεται “η αύξηση της ζήτησης για καφέδες από τη Γουατεμάλα με έναν βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο”.

 

Το σήμα Guatemalan Coffees δημιουργήθηκε προ 25ετίας και ενώ ξεχωριστές περιοχές καλλιέργειας καφέ εντός της χώρας διατίθεντο στο εμπόριο ως δευτερεύοντα εμπορικά σήματα. Τώρα το νέο εθνικό σήμα έχει σχεδιαστεί εν μέρει για να απευθύνεται απευθείας στους καταναλωτές καφέ. Με αναφορές στον πολιτισμό Balam των Μάγια, το λογότυπο του τζάγκουαρ συμβολίζει τη ζωή και τη δύναμη. Το λογότυπο “Guatemala Coffees” έχει σχεδιαστεί με γράμματα διαφορετικού ύψους και σχήματος, αντικατοπτρίζοντας τη διαφορετική τοπογραφία, τα μικροκλίματα και τις υπόλοιπες μοναδικές συνθήκες που υπάρχουν στους 240 δήμους της Γουατεμάλας, όπου καλλιεργείται ο καφές. Περί το 97% των καλλιεργειτών στη χώρα είναι παραγωγοί μικρής κλίμακας οι οποίοι προωθούν βιώσιμα αγροδασοκομικά συστήματα.