Τα Coffee Island γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με Gesha Panama

Τα Coffee Island γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με Gesha Panama

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους καφέδες του κόσμου, φτάνει στα espresso bars της αλυσίδας μόνο για την 1ηΟκτωβρίου 2021, σε ειδική τιμή.

 

Αποκλειστικά για σήμερα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η διάσημη και σπάνια Gesha Panamaφτάνει στα Coffee Island. Πιστή στη φιλοσοφία του «εκδημοκρατισμού» του specialty coffee, η ελληνική αλυσίδα φέρνει στην πιο προσιτή τιμή, έναν καφέ που έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στον κόσμο.

 

Παρά το γεγονός ότι συνδέεται με τον Παναμά, προέρχεται από το δάσος Gori Gesha της νοτιοδυτικήςΑιθιοπίας – από το οποίο πήρε και το όνομα της – και ανακαλύφθηκε μέσω των βρετανικών αποικιακώναποστολών τη δεκαετία του 1930. Στον Παναμά τον μετέφερε το 1963 ο Don Pachi Serracin και έτσι ξεκίνησενα καλλιεργείται η συγκεκριμένη ποικιλία. Το ιδιαίτερο υψόμετρο και το ηφαιστιογενές υπέδαφος του Παναμάσυνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένας καφές με ιδιαίτερα πολύπλοκο προφίλ.

 

Η Gesha επαναλανσαρίστησε στην παγκόσμια σκηνή του καφέ, πριν 17 χρόνια, το 2004, στο διαγωνισμό Best ofPanama, όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Έκτοτε, έχει σπάσει πολλές φορές το ρεκόρ τιμών σε δημοπρασίες ενώπρωταγωνιστεί και βραβεύεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κάθε χρόνο.

 

Μόνο για σήμερα, λοιπόν, η Coffee Island δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές της να απολαύσουν έναν πολύπλοκο καφέ ο οποίος συνδυάζει γεύσεις βερίκοκου, γλυκόπικρης σοκολάτας, κερασιού, γκρέιπφρουτ, μάνγκο και ροδιού. Ιδανική πρόταση κατανάλωσηςαποτελεί ο διπλός espresso (Double Espresso 8oz 1,80€) που αναδεικνύει στο μέγιστο το γευστικό προφίλ της Gesha.

 

Επιπλέον, σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου και μόνο για την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, οιλάτρεις του καφέ θα μπορούν να βρουν όλα τα προϊόντα του Καφεκοπτείου με έκπτωση -20%. Η έκπτωση θαισχύει και για ηλεκτρονικές αγορές μέσα από το My Coffee Island App + WEB για το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου2021.