Πως να καθαρίσετε εύκολα την καφετιέρα σας από τα άλατα

Πως να καθαρίσετε εύκολα την καφετιέρα σας από τα άλατα

Το ξύδι μπορεί να είναι μια παραδοσιακή λύση που όμως αφήνει έντονες μυρωδιές στην μηχανή του καφέ σας. Τι θα λέγατε όμως για τις ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχιών; 

 

Το νερό που περνάει καθημερινά από την καφετέριας σας περιέχει μέταλλα, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Όλα αυτά επηρεάζουν τόσο τη σωστή λειτουργία της μηχανής, όσο και τη γεύση του καφέ που πίνετε. Ο συνηθέστερος τρόπος για να απομακρύνετε τα άλατα αυτά ήταν με την χρήση του ξυδιού καθώς όμως και μπόλικου νερού. Μπορεί το ξύδι να ήταν αποτελεσματικό όμως άφηνε έντονες μυρωδιές που επηρέαζαν στη συνέχεια την παρασκευή του καφέ, έτσι έπρεπε να ξεπλύνετε πολλές φορές την μηχανή σας με αρκετό νερό.

 

Μια ακόμα πιο εύκολη λύση ήρθε να προτείνει ένας χειρουργός οδοντίατρος, ο Lee Gouse, με την χρήση ταμπλετών καθαρισμού οδοντοστοιχιών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε στη δεξαμενή του νερού της μηχανής μία ή δύο από αυτές τις ταμπλέτες, να τις αφήστε να λιώσουν και στη συνέχεια να θέσετε σε λειτουργία τη μηχανή ώστε να περάσει το νερό από μέσα. Έπειτα γεμίστε με καθαρό νερό τη δεξαμενή και επαναλάβετε την διαδικασία χωρίς όμως αυτή τη φορά τις ταμπλέτες, απλά για να ξεπλύνετε καλά και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν απομείνει υπολείμματα στη μηχανή. Οι συγκεκριμένες ταμπλέτες αποτελούνται από χημικές ενώσεις όπως όξινο ανθρακικό νάτριο που σε αντίδραση με το νερό, γίνονται ένα εργαλεία “μικρο-καθαρισμού” που εξαλείφουν τα αποθέματα μετάλλων και είναι άκρως αποτελεσματικό. Δοκιμάστε το.