Τι είναι τα golden milk lattes;

Τι είναι τα golden milk lattes;

Ένα ζεστά, πολύχρωμα, γευστικά και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά ροφήματα, ιδανικό να το απολαύσετε το πρωί.

 

Τα μπαχαρικά στον καφέ δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο συνδυασμός αυτός υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια στις κουλτούρες των χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ασίας – ειδικότερα στην περιοχή της Ινδίας. Έτσι, ο καφές μεκουρκουμα (είναι ένα μπαχαρικό με πορτοκαλοκίτρινο χρώμα), που σε μας φαντάζει κάπως ιδιαίτερος και περίεργος, είναι ένα ρόφημα που καταναλώνεται κυρίως στην Ασία και σιγά σιγά αρχίζει και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδός. Και αυτό χάρις στις αντιφλεγμονώδεις αναλγητικές ιδιότητες του κουρκουμά.

 

Πάνω σε αυτόν τον καφέ βασίζονται και τα διάσημα πλέον golden milk lattes που ποζάρουν πολύ συχνά σε φωτογραφίες στα social media. Στην ουσία είναι ένα ζεστό ρόφημα που περιέχει ως βασικά συστατικά του τον κουρκουμά για αυτό και έχει το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα του και το γάλα. Μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με την συμμετοχή και άλλων μπαχαρικών όπως τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια. Επίσης γίνεται και με την συμμετοχή ή όχι του καφέ ενώ πολλοί είναι εκείνοι που του μέλι ως γλυκαντικό.

 

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε golden milk lattes με καφέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο espresso όσο και καφέ φίλτρου, φυσικά με τον πρώτο θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Η παρασκευή του είναι σχετικά απλή αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζεστάνετε το γάλα με τα μπαχαρικά της επιλογή σας -σε αυτή την φάση προσθέτετε και το γλυκαντικό της αρεσκείας σας – στη συνέχεια να το σουρώσετε και στο τέλος να προσέθετε τον καφέ. Πίνετε συνήθως το πρωί ή νωρίς το απόγευμα.

 

Πηγή: healthline.com