3 εναλλακτικές προτάσεις για να φτιάξετε γάλα ή κρέμα για τον καφέ σας

3 εναλλακτικές προτάσεις για να φτιάξετε γάλα ή κρέμα για τον καφέ σας

Το γάλα ή η κρέμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που προτείνουν πολλοί άνθρωποι να βάζουν στον καφέ τους. Τι καλύτερο λοιπόν από να το φτιάχνουν μόνοι τους;

 

Υπάρχουν πολλά ροφήματα καφέ που φτιάχνονται με την προσκήθη γάλακτος. Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να πίνουν τον καφέ μαζί με γάλα. Όπως και να έχει, το γάλα είτε ζωικό, είτε φυτικό, είτε στην απλή του μορφή, είτε σε μορφή κρέμας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά που μπαίνουν στον καφέ μετά την ζάχαρη φυσικά. Παρακάτω θα βρείτε τρεις ενδιαφέρουσες συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας γάλα αρωματισμένο με καρύδα και βανίλια, μια κρέμα από Κάσιους καθώς επίσης και ενδιαφέρουσα ιδέα για σπιτικό γάλα σε σκόνη.

 

Γάλα καρύδας με άρωμα βανίλιας 

Μια εύκολη λύση για να προσθέσετε επιπλέον άρωμα και γεύση στο γάλα καρύδας είναι να του ρίξετε εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα γυάλινο μπουκάλι αδειάστε το περιεχόμενο μιας συσκευασίας γάλακτος καρύδας, σε αυτό προσθέστε από 5 μέχρι 10 ml εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύστε καλά και φυλάξτε στο ψυγείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποια γλυκαντική ουσία όπως σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Επίσης μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με γάλα βρώμης – σε αυτή την περίπτωση θα σας συμβουλεύαμε να μην προσθέσετε καμία γλυκαντική ουσία μιας και το εν λόγω γάλα είναι ήδη γλυκό. Το ρόφημα αυτό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.

 

Κρέμα από κάσιους και σοκολάτα 

Μια εναλλακτική κρέμα που μπορείτε να την προσθέσετε είτε σε ένα espresso, είτε σε ένα καφέ φίλτρου είναι αυτή με τα κάσιους και την σοκολάτα. Πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά νόστιμη. Φτιάχνετε πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές. Για αυτή θα χρειαστείτε:

 

Υλικά

150 γραμμάρια κάσιους, μουσκεμένα από το βράδυ σε νερό και στραγγισμένα

945 ml  φιλτραρισμένο νερό

3-4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

30 γραμμάρια σκόνη κακάο

5 ml εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση 

Αφού έχετε βάλει τα κάσιους από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουλιάσουν και τα έχετε στραγγίσει, τα βάζετε με όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Χτυπάτε καλά για περίπου δύο λεπτά μέχρι να γίνουν ένα λείο, κρεμώδες μείγμα.Φυλάσσεται στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.

 

Σπιτική κρέμα σε σκόνη

Μια έξυπνη λύση για εκείνους που προτείνουν το γάλα σε σκόνη είναι η ακόλουθη: Προμυθευτείτε γάλα καρύδας σε σκόνη, προσθέστε του κακάο, βανίλια και κανέλα και ανακατεύστε καλά. Μπορείτε επίσης να το εμπλουτίσετε και με μια γλυκαντική ουσία όπως, ζάχαρη χουρμά ή ζάχαρη καρύδα. Αποθηκεύστε τη σκόνη σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο.