YARD Tales of Flavors: Στην Αμάρυνθο για καφέ και brunch

YARD Tales of Flavors: Στην Αμάρυνθο για καφέ και brunch

Θα μπορούσε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις must αθηναϊκές προτάσεις, όμως βρίσκεται κάποια χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, προσφέροντας νόστιμες προτάσεις.

  

Ένας από τους πλέον αγαπημένους και κοντινούς στην πόλη προορισμούς είναι η Εύβοια, απέχοντας μόλις μία ώρα και κάτι από το κλεινόν άστυ. Συνδυάζοντας θάλασσα και πολλές δυνατότητες για διασκέδαση, η Αμάρυνθος, μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη, είναι η ιδανική επιλογή για τα Σαββατοκύριακα και για ανάσες δροσιάς. Κι επειδή αποδράσεις και χαλάρωση-καφές-καλό φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, όπου κι αν ρωτήσετε πού μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω θα πάρετε την ίδια απάντηση: «Στο YARD Tales of Flavors». Έναν χώρο υψηλής αισθητικής, με industrial διακόσμηση και μια υπέροχη αυλή, που ξεχωρίζει και σας προσκαλεί από το πρωί μέχρι το βράδυ προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

 

Η καλή μέρα ξεκινά με ωραίο καφέ και στο YARD θα βρείτε blend καθώς και καφέδες μοναδικής προέλευσης. Με την απαραίτητη τεχνογνωσία, τον κατάλληλο εξοπλισμό και στόχο να συστήσουν στους επισκέπτες τους τον ποιοτικό καφέ, οι άνθρωποι του café-bar restaurant τα καταφέρνουν περίφημα. Ο ιδιοκτήτης, Ανέστης Αργύρης, εξηγεί όμως ότι φέτος δόθηκε μεγάλη σημασία και στο κομμάτι της κουζίνας. Με το βλέμμα στραμμένο σε προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και στην ελληνικότητα των πιάτων, έχει δημιουργηθεί ένα μενού που καλύπτει κάθε γούστο. Έτσι, στον κατάλογο για brunch θα βρείτε από ομελέτες, καγιανά με βιολογικά αυγά και κουλούρι Θεσσαλονίκης σε διάφορες εκδοχές, μέχρι super bowls, γιαούρτι από ντόπιους παραγωγούς, μπουγατσάν (κρουασάν βουτύρου κρέμα μπουγάτσας) και pancakes. «Οτιδήποτε χρησιμοποιούμε στο μαγαζί θέλουμε να είναι από δικούς μας παραγωγούς, δίνουμε βάση στην τοπικότητα. Όπως βέβαια και στις συνεργασίες, μία εκ των οποίων με τα Καραμανλίδικα του Φάνη, από όπου παίρνουμε τα αλλαντικά μας» εξηγεί ο Ανέστης, αναφέροντας βέβαια ότι δεν λείπουν πιάτα με διεθνείς επιρροές.

 

Τάκος με κοτόπουλο, αβοκάντο, πιπεριές, γλυκόξινη σάλτσα και μους γιαουρτιού, bao buns με flakes χοιρινού και sauce γιαουρτιού με βότανα, club sandwich με λαχανικά παραγωγών και vegan τυρί, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα για όσους αγαπούν το διαφορετικό. Κι αν νομίζετε ότι οι εκπλήξεις τελειώνουν εδώ, θα δείτε ότι αυτό δεν ισχύει. Στο YARD εντυπωσιάζει και ο κατάλογος με τα κρασιά, καθώς όλες οι ετικέτες προέρχονται από διακεκριμένα οινοποιεία ανά την Ελλάδα. Όσον αφορά στα κοκτέιλ, μπορείτε να απολαύσετε τα κλασικά και αγαπημένα, αλλά και κάποια με ελληνικά αποστάγματα και βότανα.

 

Κωνσταντίνου Καραμανλή 6, Αμάρυνθος, Εύβοια, τηλ. 22290 36444

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος του περιοδικού Coffee + Brunch που κυκλοφορεί.