Tι γυρεύουν δύο Θεσσαλονικείς στην Ιρλανδία;

Tι γυρεύουν δύο Θεσσαλονικείς στην Ιρλανδία;

To Don’t Tell Mama στο Tollcross είναι ένα coffee shop με ελληνικό χρώμα. 

 

Το Don’t Tell Mama της Home Street, στο Tollcross του Εδιμβούργου είναι ένα όμορφο καφέ που άνοιξε για πρώτη φορά το 2018. Πίσω από αυτό το coffee shop βρίσκονται δύο παιδικοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Θεμιστοκλής Σίμας και ο Στάθης Τσακιρίδης που μετέφεραν την κουλτούρα του καφέ από την Ελλάδα στην Ιρλανδία.

 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια το λευκό, με τα πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, τους πέτρινους τοίχους, τα πλακάκια στο πάτωμα και το μεγάλο τραπέζι coffee shop έγινε ένα αγαπημένο στέκι και όχι μόνο για τους Έλληνες του Εδιμβούγου. Η μεγάλη επιτυχεία που είχε το Don’t Tell Mama, έκανε τον Θεμιστοκλή και τον Στάθη να ψάξουν και να βρούν ένα δεύτερο κατάστημα για να επεκτείνουν το project τους. Το μέρος βρέθηκε στον υπαίθριου χώρου στο Palmerston Place δίπλα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαίρης και το St Mary’s Garden by Don’t Tell Mama, όπως ονομάζεται, σερβίρει ήδη τον διάσημο καφέ του αλλά και τα ελληνικά, νόστιμα σνάκ του. 

 

Όπως αναφέρουν οι δύο  παιδικοί φίλοι η επιχείρησή τους ξεκίνησε ως ένας χώρος όπου οι θαμώνες θα μοιράζονταν τις αναμνήσεις, τον πολιτισμό και τις εμπειρίες τους μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι “κάθε αταξία, κάθε μυστικό και κάθε αθώα στιγμή που οι ενήλικες δεν θα καταλάβαιναν, κρύβεται πίσω από την ονομασία του καταστήματος”.

 

64 Home Street, Tollcross, Edinburgh, τηλ. +441314664345