10 εναλλακτικά ροφήματα

10 εναλλακτικά ροφήματα

Δεν υπάρχει μόνο ο καφές αλλά και πολλά ακόμα ροφήματα που μπορεί να μας φτιάξουν την μέρα και να μας δώσουν την απαραίτητη δόση της καφεΐνης που χρειαζόμαστε.

 

Ακόμη και αγαπούν τον καφέ θέλουν μια στις τόσες να αλλάξουν και να γευτούν ένα άλλο ρόφημα εξίσου απολαυστικό. Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που μπορεί να θελήσουν σε κάποια φάση της ζωής τους να κάνουν μια “αποτοξίνωση” από την καφεΐνη, αναζητώντας νέες εναλλακτικές. Δείτε παρακάτω 10 από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εναλλακτικές που συστήνουν ακόμη και οι ψυχολόγοι.

 

Teeccino – Έχει πανομοιότυπη γεύση με τον καφέ. Περιέχει ινουλίνη (πρεβιοτικό) έναν φυσικό διαλύτη που βοηθά και υποστηρίζει το έντερό μας.

 

Τσάι τζίντζερ – Το τσάι τζίντζερ ωφελεί στην πέψη, αντιμετωπίζει φλεγμονές, πόνους στις αρθρώσεις, ναυτία και κινησιολογικά προβλήματα.

 

Το Yerba mate μερικές φορές προτιμάται περισσότερο έναντι του καφέ καθώς περιέχει αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ακόμη και από το πολυδιαφημισμένο ως «super-drink» πράσινο τσάι!

 

Τσάι μέντας – Έχει έντονη, ευχάριστη γεύση και δεν περιέχει καφεΐνη.

 

Τσάι γλυκόριζας – Αυτό το τσάι δρα ενάντια του πονόλαιμου και βοηθά στη μείωση βάρους. Η συνεχής κατανάλωση τσαγιού γλυκόριζας δεν συνιστάται.

 

Νερό καρύδας – Είναι το πιο σύνηθες υγιεινό ρόφημα που στηρίζει όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Πρόκειται για ένα καλό υποκατάστατο, καθώς περιορίζει την επιθυμία για καφεΐνη.

 

Τσάι Rooibos – Το τσάι rooibos έχει εξαιρετική γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον καφέ. Βοηθά στη θεραπεία πονοκεφάλων και αϋπνίας.

 

Τσάι κουρκουμά – Αυτό το τσάι ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου σας.

 

Πράσινο τσάι – Το πράσινο τσάι είναι το πιο δημοφιλές. Έχει μικρή ποσότητα καφεΐνης αλλά περιέχει και L-theanine που σας βοηθά στη συγκέντρωση.

 

Χαμομήλι: Το χαμομήλι δεν περιέχει καφεΐνη και βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, και να βελτιώσουν τον ύπνο τους.