Το 10ο Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών ανακοίνωσε η Starbucks στην Βραζιλία

Το 10ο Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών ανακοίνωσε η Starbucks στην Βραζιλία

Είναι το πρώτο που δημιουργείται στη Βραζιλία, βρίσκεται στη Varginha, στην πολιτεία Minas Gerais σε μια από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής καφέ και είναι το 10ο παγκοσμίως της εταιρίας.

 

Το νέο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών που επεκτείνει την δραστηριότητα της εταιρίας Starbucks, στοχεύει στην παροχή πολύτιμων πόρων στις τοπικές κοινότητες καφέ, ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να προμηθεύει υπεύθυνα τον καφέ. Το κέντρο αυτό θα επιτρέψει στην εταιρία καφέ να συνεργαστεί με τοπικούς παραγωγούς, προμηθευτές και φορείς για να μάθει περισσότερα για τις μοναδικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, να αποκτήσει μεγαλύτερη γνώση προηγμένων τεχνικών ανάπτυξης και να συνεργαστεί για μακροπρόθεσμες λύσεις για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των αγροτών.

 

«Στα Starbucks, ο καφές είναι πολύ βασικό στοιχείο που δείχνει το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε», λέει ο Alfredo Nuno, Director Global Farmer Support Centres και Hacienda Alsacia στα Starbucks. «Το άνοιγμα του Κέντρου Στήριξης Αγροτών Starbucks Brazil αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στις συνεχείς επενδύσεις των Starbucks σε κοινότητες καλλιέργειας καφέ. Καθώς φιλοδοξούμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον καφέ, πιστεύουμε ότι η γνώση που συλλέγουμε μέσω των σχέσεων που δημιουργήθηκε από αυτό το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών θα παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας για την ανύψωση της αλυσίδας εφοδιασμού της καλλιέργειας καφέ στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο .. ”

 

Για την προώθηση διαφανών, κερδοφόρων και βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας καφέ, οι συντονιστές του Starbucks Sustainability που εργάζονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών θα πραγματοποιηούν εκπαιδεύσεις που σχετίζονται με τις μοναδικές ανάγκες των καλλιεργητών καφέ, όπως πρακτικές ασφάλειας και πολύπλοκες εργασίες για το περιβάλλον. Παράλληλα το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών στοχεύει στην παροχή επιτόπιων εκπαιδεύσεων για τις πρακτικές Coffee and Farmer Equity (CAFE), το πρόγραμμα επαλήθευσης ηθικής προμήθειας της εταιρείας, που μετρά τις εκμεταλλεύσεις με οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

 

«Η φυσική παρουσία των Starbucks μέσω του νέου Κέντρου Στήριξης Αγροτών της Βραζιλίας θα επιτρέψει πιο άμεσες, έγκαιρες και επιτόπιες συνομιλίες με τους πολλούς αγρότες του συνεταιρισμού μας», λέει ο Lucio Dias, Διευθυντής του Συνεταιρισμού Guaxupé Coffee Farmers ’Cooperative. «Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη σχέση μας με την Starbucks και να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε τον αμοιβαίο στόχο μας για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας που τηρεί τόσο τις πρακτικές CAFE όσο και τους τοπικούς κανόνες και κανονισμούς με βιώσιμο τρόπο».

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, από το άνοιγμα του πρώτου Κέντρου Στήριξης Αγροτών Starbucks το 2004 στην Κόστα Ρίκα, η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 200.000 αγρότες μέσω του προγράμματος.