Paga Cafe: ένα μινιμαλιστικό coffee shop στην Μπανγκόκ

Paga Cafe: ένα μινιμαλιστικό coffee shop στην Μπανγκόκ

Λευκό, εντυπωσιακό, με μεγάλες τζαμαρίες το Paga Cafe είναι ενα micro roastery που θα ζήλευε κάθε σύγχρονη μητρόπολη.

 

Ξεχωρίζει από μακριά χάρις στην αισθητική του και το μίνιμαλ σχεδιασμό του. Το Paga Cafe είναι ένα όμορφο, μοντέρνο και ντιζαϊνάτο coffee shop που βρίσκεται στην Μπανγκόκ και σχεδιάστηκε από το interior design studio, Τaste Space. Εκτείνεται σε τρεις ορόφους και βρίσκεται στην άκρη ενός κατάφυτου δρόμου. «Το Paga είναι εμπνευσμένο από το βουνό όπου καλλιεργούνται οι κόκκοι του καφέ, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε ολόκληρο τον κόσμο του καφέ και της συναρπαστικής διαδικασίας ψησίματος  του micro speciality καφέ», δήλωσε ο ιδρυτής της Taste Space, Kijtanes Kajornrattanadech.

 

Στο ισόγειο θα βρούμε το coffee shop όπου υπάρχουν και μερικά τραπέζια με όμορφες καρέκλες και σκαμπό. Στο πιο πάνω όροφο θα βρούμε το καβουρδιστήρι όπου είναι κλεισμένο σε ένα κομψό, γυάλινο κλουβί. Η Taste Space έδωσε μεγάλη προσοχή στις τεχνικές απαιτήσεις που απαιτούνται για το ψήσιμο του καφέ. Για αυτό για να ελέγξουν το επίπεδο του άμεσου ηλιακού φωτός στο δωμάτιο, οι σχεδιαστές επέλεξαν να μην βάλουν κάποιο παράθυρο στο συγκεκριμένο χώρο. Αντίθετα προτείμησαν ένα έντονο λευκό φως στους τοίχους για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να ελέγξουν το χρώμα των κόκκων του καφέ ενώ το φυσικό φως εισέρχεται από τα παράθυρα στο ισόγειο. Ο τελευταίος όροφος, ο οποίος αντιπροσωπεύει την κορυφή του βουνού, χρησιμοποιείται για αποθηκευστικός χώρος αλλά και για την διεξαγωγή coffee workshops.

 

“Σχεδιάσαμε ένα ήσυχο περιβάλλον σε ένα υπόλευκο χρώμα για να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να απολαύσουν και να επικεντρωθούν στον καφέ τους χωρίς άλλους περισπασμούς“, δήλωσε ο Kajornrattanadech.

 

Φωτογραφίες: Jinnawat Borihankijanan.

Πηγή: dezeen.com