Παπούτσια φτιαγμένα από… καφέ!

Παπούτσια φτιαγμένα από… καφέ!

Μία πρωτότυπη ιδέα με την υπογραφή της εταιρείας RENS για την παραγωγή αθλητικών παπουτσιών με τη χρήση καφέ και ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών.

 

Η φινλανδική εταιρεία υποδημάτων Rens  έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία, με στόχο να συλλέξει κεφάλαια για το νέο αυτό εγχείρημα, το οποίο θα είναι κλιματικά ουδέτερο σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς. «Τα παπούτσια από ανακυκλωμένο αλεσμένο καφέ είναι κάτι καινοτόμο, αλλά πιστεύουμε ολόψυχα ότι αυτό θα είναι το εφαλτήριο μιας επανάστασης στην κατασκευή ρούχων και υποδυμμάτων», δήλωσε ο Son Chu, συνιδρυτής της εταιρείας.

 

Το παπούτσι, που φέρει την επωνυμία Nomad, θα είναι κατασκευασμένο από απορρίμματα καφέ και ανακυκλωμένα μπουκάλια, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ανακυκλωμένος πολυεστέρας για τη δημιουργία της μεμβράνης που θα κάνει αδιάβροχα τα παπούτσια αυτά. Πρόκειται για το δεύτερο προϊόν της εταιρείας που κατασκευάζεται με παρόμοιες προδιαγραφές. Το αρχικό παπούτσι της μάρκας κατασκευάστηκε από απορρίμματα καφέ 21 συνολικά φλιτζανιών και από έξι μπουκάλια ανακυκλωμένου πλαστικού έκαστο.

 

Ο Jesse Tran, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rens, δήλωσε: «Με το νέο μοντέλο, συνεχίζουμε τον σκοπό μας, να προωθήσουμε δηλαδή τη βιώσιμη μόδα μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Αυτή τη φορά, με τη σειρά Nomad, καταφέραμε να αναταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας για ένα βιώσιμο μεν, εξαιρετικά ανθεκτικό δε αθλητικό παπούτσι». Τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία αναλύσεων Mintel έκανε εκτενή αναφορά στην ολοένα και αυξανόμενη τάση για βιωσιμότητα στον χώρο της μόδας και των αθλητικών ειδών, φέρνοντας ως παράδειγμα την γαλλική Salomon, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά ένα παπούτσι για τρέξιμο με το επάνω μέρος να είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμο πολυεστέρα.