Δροσερά ροφήματα με cold brew και espresso

Δροσερά ροφήματα με cold brew και espresso

Τρεις αναγνωρισμένοι baristi του εξωτερικού μας προτείνουν ισάριθμα παγωμένα ροφήματα με καφέ.

 

Αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν παγωμένο καφέ. Και εμείς, οι Έλληνες, το ξέρουμε καλύτερα από τον καθ’ έναν. Δεν είναι μόνο ο φραπέ, οι freddo espresso και cappuccino, o cold brew, o affogato ακόμα και ο παγωμένος ελληνικός είναι και πολλές ακόμα ευφάνταστες δημιουργίες των baristi που δροσίζουν το καλοκαίρι μας. Παρακάτω θα βρείτε τρείς προτάσεις από βραβευμένους baristi που συνδυάζουν τον καφέ με αναψυκτικά και πάγο και μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι σας. Δοκιμάστε τα!

 

Coffee Bramble

Ένα απολαυστικό ρόφημα με cold brew, tonic και πλούσιο σε άρωμα και γεύση από βατόμουρου. Δημιουργήθηκε από την Claire Wallace, barista, coffee trainer και roaster.

 

Υλικά

60 γραμμ. πουρέ βατόμουρου ή φρέσκα βατόμουρα

35 ml σιρόπι

15 ml χυμό λεμόνι

50 ml tonic water

45 ml cold brew (κατά προτίμηση καφέ με νότες λουλουδιών και μούρων)

150 γραμμ. πάγου

 

Εκτέλεση

Βάλτε ένα ποτήρι στην κατάψυξη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βατόμουρα, πρώτα ετοιμάστε τον πουρέ. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα βατόμουρα μαζί με λίγο tonic water και χτυπήστε τα για λίγα δευτερόλεπτά. Περάστε το μείγμα από μια σήτα για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Στη συνέχεια, ρίξετε όλα τα συστατικά εκτός από τον πάγο στο μπλέντερ και αναμείξτε για λίγο. Κατόπιν, προσθέστε τον πάγο και ανακατέψτε μέχρι η υφή να μοιάζει με γρανίτα. Σερβίρετε στο κρύο ποτήρι και γαρνίρετε με μια αφυδατωμένη φέτα λεμονιού.

 

 

 

Ethiopian Sunrise

O Paul Ross, Πρωταθλητή Barista στο Ηνωμένο Βασίλειο και διευθυντής χονδρικής στο Kiss The Hippo, μας προτείνει ένα ρόφημα με χυμό πορτοκάλι, φρούτα του πάθους, cold brew και ανθρακούχο νερό.

 

Υλικά

5 ml χυμό από φρούτα του παθους

25 ml χυμό πορτοκαλιού

50 ml cold brew

10 ml σιρόπι (αναλογία 1:1 νερό/ζάχαρη)

Ανθρακούχο νερό

Πάγος

 

Εκτέλεση

Γεμίζετε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέστε το χυμό από τα φρούτα του πάθους και του πορτοκαλιού, το σιρόπι και το cold brew. Ανακατεύτε καλά και συμπληρώστε με το ανθρακούχο νερό (μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος). Γαρνίρετε με μια φρέσκια φέτα πορτοκάλι.

 

 

 

 

 

 

 

Hedgerow Sour

Η συνταγή είναι από τον  Mohamed Jelali, διευθυντή του coffee shop Campbell & Syme στο Λονδίνο.

 

Υλικά

10 ml φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

50 γραμμ. κομπόστα ραβέντι (ή μαρμελάδα ραβέντι)

25 ml espresso

50 ml χυμό μήλου

Πάγος

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε απαλά το χυμό λεμονιού, την κομπόστα από ρεβέντι και τον espresso με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέστε πάγο και συμπληρώστε με χυμό από μήλο. Πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε μια, δύο φορές.

 

 

 

 

 

Πηγή: caffeinemag.com