Δοκιμάζοντας τον iced brew της taf

Δοκιμάζοντας τον iced brew της taf

Η φετινή κρύα πρόταση της ελληνικής εταιρίας καφέ, έρχεται από την Αιθιοπία, έχει σοκολατένιο χαρακτήρα και νότες από περγαμόντο.

 

Ο iced brew είναι ένας παγωμένος καφές φίλτρου. Κάτι σαν τον cold brew που όμως παρασκευάζεται διαφορετικά. Μπορεί κανείς να τον φτιάξει με V60, γαλλική πρέσα, chemex ή με όποια άλλη μέθοδο. Στην ουσία η εκχύλιση του καφέ γίνεται με κρύο νερό, φυλάσσεται στο ψυγείο και σερβίρεται φυσικά με πάγο. Αυτό λοιπόν τον δροσερό καφέ με το πλούσιο άρωμα, και σώμα έβαλε για άλλη μια χρονιά σε μπουκαλάκι η εταιρία taf και μας τον σερβίρει. Για φέτος έχει επιλέξει ένα καφέ από την Αιθιοπία, τον Hariti που έχει πάρει το όνομα του από ένα μικρό λουλούδι το οποίο το βάζουν στα μαλλιά τους οι γυναίκες της φυλής Oromos.

 

Ο iced brew της taf δεν θερμαίνεται σε κανένα στάδιο της παρασκευής του, έτσι εξαλείφεται η πικρή γεύση που συναντάμε συνήθως στα συμβατικά αντίστοιχα προϊόντα. Εκχυλίζεται με κρύο νερό με αργή ροή που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες, και παστεριώνεται με επεξεργασία υψηλής πίεσης HPP – μια καινοτόμο τεχνολογία που εγγυάται την ποιότητα, την ασφάλεια και την παρατεταμένη διάρκεια ζωής του (φτάνει μέχρι και τους 6 μήνες). Μπορεί και να διατηρηθεί εκτός ψυγείου εφόσον βέβαια δεν ανοιχθεί.

 

Εμείς τον δοκιμάσαμε αρχικά με πάγο – επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε από την εταιρία Iceup, ώστε να μην αλλοιώσουμε καθόλου τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ. Ο σοκολατένιος χαρακτήρας του είναι εμφανής από την πρώτη γουλιά. Έχει γλυκιά οξύτητα, γεμάτο σώμα και πολλές νότες από περγαμόντο. Στην επίγευση ίσως να πιάσετε κάποια spicy στοιχεία που του δίνουν ένα ωραίο τελείωμα. Τον δοκιμάσαμε και με tonic. Οι μπουρμπουλήθρες τον κάνουν πιο απολαυστικό ενώ τονίζουν πιο πολύ τα μπαχαρένια του στοιχεία. Τέλος του προσθέσαμε και γάλα, τόσο ζωικό όσο και φυτικό. Η αλήθεια είναι ότι «παίξαμε» λίγο επικίνδυνα όμως λόγω του σοκολατένιου προφίλ του ταίριαξε. Στην περίπτωση που θέλετε να τον δοκιμάσετε και εσείς με γάλα θα σας προτείνουμε να επιλέξετε εκείνο της βρώμης που θα του δώσει μια επιπλέον γλυκύτητα.

 

Τον iced brew της taf μπορείτε να τον βρείτε είτε στο coffee shop της εταιρίας στην Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9 στο κέντρο της Αθήνας ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της.