Sapid The shop: Μια νέα πρόταση στην Πετρούπολη

Sapid The shop: Μια νέα πρόταση στην Πετρούπολη

Ένα γωνιακό, ευρύχωρο με βιομηχανικό στιλ all day coffee shop που σερβίρει ποιοτικό καφέ με αξιώσεις, διαθέτει νόστιμες προτάσεις για brunch και του αρέσει το ελληνικό κρασί.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Καινούργια coffee shop που να έχουν ενδιαφέρον δεν ανοίγουν μόνο στο κέντρο της πόλης. Ευτυχώς δηλαδή γιατί θα ήταν πολύ μονότονη η specialty σκηνή της Αθήνας. Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι με μεράκι που επενδύουν στις γειτονίες και αυτό είναι όντως ευχάριστο. Μια τέτοια προσπάθεια ανακάλυψα πρόσφατα στην Πετρούπολη. Λέγεται Sapid The Shop και είναι το πρώτο κατάστημα της ομώνυμης ελληνικής εταιρίας καφέ, Sapid Coffee Roasting Co, που άνοιξε πριν από λίγες μέρες πάνω στον πιο κεντρικό δρόμο της περιοχής.

 

Ο Αντώνης Καργιώτης και ο Γιώργος Μπουρνέλης είναι οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Sapid. Η εταιρία, για την ιστορία, λειτουργεί από το 2014. Τα παιδιά κάνουν μια αθόρυβη και προσεγμένη δουλειά. Να σας πω ότι διαθέτουν εξαιρετικούς καφέδες για μπρίκι (έχουν κερδίσει και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) αλλά και φίλτρου. Από ότι μου είπαν, έψαχναν πολύ καιρό να ανοίξουν το coffee shop της εταιρίας. Δεν κοιτούσαν για κέντρο αλλά στην ευρύτερη περιοχή που είναι και τα γραφεία τους. Το μέρος βρέθηκε, γωνιακό, μεγάλο με πλατύ πεζοδρόμιο που όμως ήθελε πλήρη ανακαίνιση. Έτσι μετά από οκτώ μήνες εργασιών όλα ήταν έτοιμα για να γίνει η επίσημη πρώτη.

 

Το Sapid The shop είναι όμορφο με πολλά βιομηχανικά στοιχεία στην διακόσμηση του και πολλά τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο κάτω από την μαυρόασπρη τέντα. Η μικρή ελιά που βρίσκεται φυτεμένη στο ύψος του παταριού, δίπλα από το ανοιχτό κελάρι, σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει σε πολλά post στο Instagram. Σε στρατηγική θέση και η μπάρα πλήρως εξοπλισμένη που επικοινωνεί με την κουζίνα μέσα από ένα μεγάλο παράθυρο. Όπως καταλαβαίνεται εδώ δεν θα έχει μόνο ο καφές πρώτο λόγο αλλά και το φαγητό (σερβίρει καθημερινά brunch και κάποια πιο βραδινά πιάτα) καθώς και το κρασί (εξ ου και το κελάρι με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και μόνο).

 

Από τους καφέδες που έχουν δοκίμασα αρχικά το ισορροπημένο blend σε freddo espresso και τον βρήκα αρκετά καλό και ευχάριστο. Πιο ιδιαίτερος και σύνθετος όμως είναι εκείνος από την Παπούα Νέα Γουινέα. Έντονο, γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα, γλυκά χαρακτηριστικά και έντονη γεύση σοκολάτας. Τον συγκεκριμένο καφέ δεν θα τον ζητούσα σε κάποια παρασκευή με γάλα ώστε να μην του αλλοιώσω καθόλου το προφίλ του. Επίσης ζήτησα και cold brew. Τον φτιάχνουν με έναν καφέ που έρχεται από την Αιθιοπία. Είναι αρκετά γλυκός, με πλούσιο άρωμα και με γεμάτη σοκολατένια γεύση. Εδώ να σας πω ότι εντύπωση μου έκαναν και οι κούπες που χρησιμοποιούν που είναι χειροποίητες και πολύ θα τις ήθελα να τις είχα στο σπίτι μου.

 

Σε αυτή μου την επίσκεψη στο Sapid The shop, δεν πήρα κάτι από τα πιάτα του όμως, θα επιστρέψω σύντομα για να δοκιμάσω το brunch και θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Για αυτό stay tuned…

 

25ης Μαρτίου 113, Πετρούπολη, τηλ. 2105065969