Nordic: Μια νέα άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια  

Nordic: Μια νέα άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια  

Βρίσκεται μακριά από την πολύβοη πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, κοντά στο άλσος σε μια ήσυχη και πράσινη γειτονιά ανάμεσα στις εργατικές κατοικίες και είναι ένα όμορφο all day café.

 

Δυσκολεύτηκα λίγο για να το βρω. Βλέπετε ακολούθησα τις οδηγίες του google maps και όχι το ένστικτο μου και βρέθηκα να κάνω βόλτες γύρω από το μαγαζί. Το Nordic, έχει πιάσει μια γωνία σε μια ήσυχη γειτονία της Νέας Φιλαδέλφειας. Άνοιξε μέσα στο πρόσφατο lockdown και σιγά σιγά βρήκε τον ρυθμό του αλλά και τους θαμώνες του, αφού τα τραπέζια της μεγάλης μπροστινής αυλής γίνονται ανάρπαστα. Η διακόσμηση του που την έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Μπάφης, ακολουθεί το σκανδιναβικό ύφος με πολλά όμως ρετρό στοιχεία και το ξύλο να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι μπαίνοντας, που είναι στολισμένο με τα γλυκά καλούδια που φτιάχνουν οι ίδιοι στην μικρή εσωτερική κουζίνα, σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή.

 

Το Nordic είναι ένα all day cafe bar θα λέγαμε αφού δίνει μεγάλη προσοχή τόσο στο κομμάτι του καφέ όσο και στο κομμάτι του ποτού. Σε αυτά θα έρθει να προστεθεί και το κομμάτι του φαγητού με brunchπου όταν το επισκέφτηκα ήταν ακόμα υπό κατασκευή. Όσον αφορά τον καφέ, συνεργάζονται με το The Underdog στο Θησείο. Για ροή έχουν ένα σοκολατένιο και γλυκό καφέ που έρχεται από την Βραζιλία. Πίνεται ευχάριστα τόσο σε freddo espresso όσο και σε freddo cappuccino. Στους μύλους τους φιλοξενούν επίσης έναν ακόμα καφέ από την Αιθιοπία. Αυτός είναι λίγο πιο όξινος και φρουτώδης. Θα σας έλεγα να τον δοκιμάσετε σε κρύα παρασκευή espresso και χωρίς γάλα. Τον ίδιο φτιάχνουν και σε cold brew που είναι εξαιρετικά αρωματικός και γευστικός και σας τον προτείνω.

 

Για την λίστα με τα κοκτέιλ οι άνθρωποι του Nordic συνεργάστηκαν με τον Νίκο Σουρμπάτη γνωστός από το The Clumsies ο οποίος επιμελήθηκε όλο τον κατάλογο. Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα κάτι μιας και το επισκέφτηκα πρωινή ώρα, όμως γνωρίζω καλά την δουλειά που κάνει ο Νίκος, οπότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

 

Από το Nordic θα ξαναπεράσω γιατί όπως σας είπα σύντομα θα βάλουν και brunch, οπότε θα έχω μια καλή δικαιολογία. Αλλά και αυτό να μην γινόταν, αν βρισκόμουν στην περιοχή θα το προτιμούσα τόσο για τον καλό και ποιοτικό καφέ που διαθέτουν αλλά και για το χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον του.

 

Νικ. Πλαστήρα 1, Νέα Φιλαδέλφεια