Καλοκαιρινά, κρύα ροφήματα καφέ

Καλοκαιρινά, κρύα ροφήματα καφέ

Γυρίσαμε όλες τις αλυσίδες καφέ, δοκιμάσαμε τα ροφήματα τους και σας προτείνουμε εκείνα που θα σας δροσίσουν τις ζεστές μέρες που έρχονται.

 

Είναι κάτι μέρες που ένας απλός κρύος καφές δεν ανταποκρίνεται στις ορέξεις σας. Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, πιο γεμάτο σε γεύση -αλλά και θερμίδες -, κάτι πιο εξωτικό ακόμα και χορταστικό,αφήνοντας σε δεύτερη θέση ή συμπληρώνοντας την ανάγκη σας για καφεΐνη. Και εκεί εμφανίζονται τα παγωμένα ροφήματα που αν και πολλά δεν στερούνται την παρουσία του καφέ, τα περισσότερα αγαπούν το γάλα, τη σοκολάτα, τα φρούτα ή τα μπαχαρικά, δροσίζοντας τους ουρανίσκους σας. Εμείς γυρίσαμε και δοκιμάσαμε από τις πιο γνωστές αλυσίδες καφέ τα ροφήματα τους και σας προτείνουμε εκείνα που μας έκαναν εντύπωση. Η επιλογή είναι δική σας.

 

Starbucks

Μπαίνοντας στα Starbucks γνωρίζετε εξ’ αρχής ότι δεν θα ζητήσετε απλά έναν καφέ. Οι πληθωρικές περιγραφές των ροφημάτων ξεφεύγουν συνήθως της όποιας λακωνικής φιλοσοφίας, ενώ αντιλαμβάνεστε, ειδικά το καλοκαίρι, και μία στροφή στις πιο εξωτικές γεύσεις. Όπως το Mocha Coconut FrappuccinoBlended Beverage που ξυπνάει μέσα σας τον survivor (της πόλης) με καφέ Starbucks Roast Frappuccino, σαντιγί, σως μόκα, σιρόπι κα νιφάδες καρύδας και φυσικά μπόλικο φρέσκο γάλα και πάγο. Χορταστικό και πλούσιο.

 

Coffee Island

Μπορεί η εν λόγω αλυσίδα να μας εντυπωσιάζει συχνά πυκνά με τους Microfarm καφέδες της που αξίζει να τους απολαύσει κανείς χωρίς πολλά πολλά, διαθέτει στο μενού της και απολαυστικά ροφήματα που αγαπούν το γάλα και όχι μόνο. Εάν μάλιστα τρελαίνεστε και για το ζαχαρούχο -χωρίς ενοχές αλλά με πολύ πάθος- τότε το Iced Spanish Latte Microfarm θα σας βάλει εύκολα στον πειρασμό να ξεκινήσεις τη μέρα σου με πολύ ενέργεια αλλά και με έξτρα θερμίδες. Γλυκό, απολαυστικό και με έντονη την παρουσία του καφέ αυτό το ρόφημα θα σας κερδίσει. Ιδανικό για τις απογευματινές ώρες.

 

Flocafe

Πρόκειται για μια από τις πρώτες μεγάλες αλυσίδες café στην Ελλάδα, με παράδοση αρκετών χρόνων. Τα Flocafeέχουν να προτείνουν για αυτό το καλοκαίρι ένα ρόφημα που όλοι όσοι αγαπούν τα γλυκά θα το λατρέψουν. Το Praline, όπως ονομάζεται, είναι η απόλυτη καλοκαιρινή ένοχη που ψάχνετε. Espresso, κρέμα και πραλίνα όλα μαζί σε σωστές και ισορροπημένες αναλογίες μπαίνουν σε ένα ποτήρι που θα σας εκπλήξει από την πρώτη κιόλας γουλιά. Γοητευτικά γλυκό και σοκολατένιο. Αν έχετε χρόνο και δεν το πάρετε στο χέρι, ολοκληρώστε την αμαρτία με κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου σε brunch.

 

Everest

Σε κάποιο από τα καταστήματα Everest, σίγουρα έχετε στηθεί για να φτιάξετε και να απολαύσετε ένα πληθωρικό alltime classic σάντουιτς. Όμως στον κατάλογο του πλέον έχει και κρύα ροφήματα που θα γεμίσουν με φουλ «καύσιμα» τη μέρα σου. Ζητήστε το Salty caramel latte και θα εκπλαγείτε ευχάριστα διαπιστώνοντας ότι τελικά η αλμυρή καραμέλα κάνει εξαιρετική παρέα με τον espresso και το γάλα, φέρνοντας στο στόμα σας τόσο διαφορετικές και κόντρα γεύσεις. Έτσι, και την ανάγκη σας για καφεΐνη εξασφαλίζετε αλλά και τη δροσιά που αναζητάτε κατά τις αστικές σας καλοκαιρινές βόλτες.

 

Γρηγόρης

Μπορεί στο μυαλό μας να έχουμε ταυτίσει τον Γρηγόρη με τον συνδυασμό καφέ και πρωινού, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου και την προσπάθεια που κάνει να μας κερδίσει και με τα παγωμένα του ροφήματα. Το Frozito Vanillaμας βάζει σε πειρασμό για brain freeze και να μας κάνει αυτό το καλοκαίρι να επισκεπτόμαστε ακόμα πιο συχνά τον Γρηγόρη της γειτονιάς. Ρόφημα βανίλιας στην απόλυτα παγωμένη εκδοχή του και με δυνατό σημείο το περιθώριο που μας αφήνει για extras: Σιρόπι, σαντιγί και espresso για να μένουμε σε επαγρύπνηση για ώρες.

 

Coffeelab

Λοξοκοιτάζοντας στα μονοπάτια του καφέ, οι άνθρωποι του Coffeelab αφήνουν χώρο και στην σοκολάτα την οποία, διαβάζοντας κάποιος τον κατάλογο με τα παγωμένα ροφήματα, καταλαβαίνει ότι την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση! Για να το καταλάβετε παρήγγειλτε ένα παγωμένο Choco Ball με ή χωρίς donut στην κορυφή του, που μπορεί βέβαια να είναι μία θερμιδική βόμβα όμως θα σας κάνει να αναστενάξετε από ευδαιμονία. Αν πάλι δεν θέλετε κάτι σε γλυκό και αναζητάτε να δοκιμάσετε τον καφέ σε κάτι εξ’ ίσου ιντριγκαδόρικο, ζητήστε ένα espresso ή cappuccino Martini.

 

Coffee Berry

Tα Coffee Berry όντως μπορούν να σας φτιάξουν την ημέρα, ειδικά όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και εσείς αναζητάτε μια δροσερή και τονωτική πρόταση. Εδώ εκτός από γνωστούς παγωμένους καφέδες, θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και την ενέργειά και με τα παγωμένα ροφήματα. Ειδικά η σειρά της Berryccino με πέντε διαφορετικές γεύσεις (Nuts, Berries, Choco, Mocha και Vanilla) θα γίνει ο νέος καλοκαιρινός σας εθισμός.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος του περιοδικού Coffee + Brunch που κυκλοφορεί.