Η νέα Jura Z10 ετοιμάζει μέχρι και cold brew

Η νέα Jura Z10 ετοιμάζει μέχρι και cold brew

Η καινούργια Jura Z10 πάει την ευκολία της απόλαυσης ενός καλού καφέ στο σπίτι ένα βήματα παρακάτω, ανοίγοντας και το κεφάλαιο cold brew.

 

Φανταστείτε να έχετε στο σπίτι σας μια μηχανή που να φτιάχνει όλα τα ροφήματα καφέ. Από ζεστές παρασκευές espresso μέχρι κρύες. Και όλα αυτά με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Αυτή την πολυτέλεια αλλά και ευκολία προσφέρει η νέα ελβετικής τεχνολογίας μηχανή Ζ10 της Jura. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στον νέο μύλοάλεσης “Product Recognizing Grinder” (P.R.G.), ο οποίος αναγνωρίζει το ρόφημα που έχετε επιλέξει και αμέσως προσαρμόζει αναλόγως και με ακρίβεια τον βαθμό άλεσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος μύλος υψηλής απόδοσης προσαρμόζεται ταχύτατα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά. Το φάσμα της άλεσης που μπορεί να καλύψει, κυμαίνεται από πολύ λεπτό (ιδανικό για espresso) μέχρι πολύ χονδρό. Η ρύθμιση αυτή του μύλου γίνεται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγεται ένα ρόφημα, ενώ εάν το προτιμάτε μπορείτε να την ρυθμίσετε και μόνοι σας.

 

Επίσης, η Ζ10 είναι εξοπλισμένη και με ένα σύστημα εκχύλισης (brewing unit) 8ης γενιάς που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτή. Χάρη λοιπόν, στη μοναδική 3D τεχνολογία παρασκευής ενός καφέ, επιτρέπει στο νερόνα ρέει ομοιόμορφά στον αλεσμένο καφέ και σε πολλά επίπεδα. Έτσι λαμβάνουμε στο έπακρο το άρωμα και την γέυση του καφέ, τόσο στις ζεστές όσο και στις κρύες παρασκευές.

 

Όμως οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ για τη νέα αυτή μηχανή. Με την λειουργεία «Cold Extraction», η Z10 μπορεί να παρασκευάσει και cold brew. Η εκχύλιση για τον εν λόγω καφέ γίνεται απ’ ευθείας με κρύο νερό, το οποίο περνάει με παλμικές κινήσεις και με μεγάλη πίεση από τον φρεσκοαλεσμένο καφέ. Με λίγα λόγια προσφέρει μια διαφορετική cold brew εμπειρία που δεν χρειάζεται να περιμένετε αρκετές ώρες όπως γίνεται με την παραδοσιακή διαδικασία. Το αποτέλεσμα που θα πάρετε είναι ένας αρωματικός και γευστικός καφές χωρίςπολλές οξύτητες και πικράδες.