Morning Machine: Μια πρωτοποριακή μηχανή για κάψουλες

Morning Machine: Μια πρωτοποριακή μηχανή για κάψουλες

Νέα δεδομένα στο χώρο της κάψουλας, φέρνει η καινούργια μηχανή που συνδυάζει ιδανικά το ντιζάιν με την τεχνολογία.

 

Η ποιότητα και η ευκολία είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται στη σφαίρα του καφέ. Όμως τα τελευταία χρόνια με την «έκρηξη» που έχει γίνει στο χώρο της κάψουλας έχουν δημιουργηθεί προτάσεις υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα εξαιρετικά βολικές. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε τις κάψουλες των εταιριών The Underdog, Kudu, Wisecup και τις πιο πρόσφατές και οικολογικές από τα Cultivos. Aλλά υπήρχε πάντα ένας περιοριστικός παράγοντας στο συνολικό αποτέλεσμα: το μηχάνημα. Κατασκευασμένα για ευκολία και ευελιξία, οι μηχανές κάψουλας Nespresso δεν επιτρέπουν ακριβώς στους χρήστες να προσαρμόζουν τις παραμέτρους παρασκευής για να ταιριάζουν στον καφέ που κάνουν ή τις προτιμήσεις τους. Όλα αυτά έρχεται να τα αλλάξει η νέα μηνχανή Morning Machine.

 

Κατασκευάστηκε από δύο πρωτοπόρους στην ασιατική αγορά του καφέ: τον Leon Foo, ιδρυτή του PPP Coffee της Σιγκαπούρης και τον Andre Chanco, συνιδρυτή του Yardstick Coffee των Φιλιππίνων. Η εν λόγω μηχανή σε αντίθεση με εκείνης της Nespresso, παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα μέσω προγραμματιζόμενης θερμοκρασίας παρασκευής, προφίλ πίεσης και ενσωματωμένης κλίμακας. Χρησιμοποιώντας μια συνδεδεμένη εφαρμογή smartphone, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν οποιαδήποτε από αυτές τις μεταβλητές ώστε να ταιριάξουν με την κάψουλα που θα χρησιμοποιήσουν ή μπορούν να επιλέξουν από ένα τα προ-προγραμματισμένα προφίλ παρασκευής.

 

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Morning πήγαν την ιδέα τους ένα βήμα παραπέρα. Συνεργάστηκε με πολλούς καβουρδιστές καφέ σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει ειδικές κάψουλες για την Morning Machineτις οποίες οι καταναλωτές θα προμηθεύονται συνδρομητικά. Καθένας, λοιπόν από τους συνεργάτες roasters δημιούργησε και ένα προγραμματισμένο οδηγό παρασκευής της κάψουλας του που οι χρήστες της μηχανής μπορούν να το επιλέξουν προκειμένου να απολαύσουν τον καφέ όπως πραγματικά πρέπει.