Λάλος: Πίνοντας καφέ στην γειτονία του Νέου Κόσμου

Λάλος: Πίνοντας καφέ στην γειτονία του Νέου Κόσμου

Ένα καινούργιο, συνοικιακό all day μαγαζί που συνδυάζει τον πρωινό καφέ με τα απογευματινά early drinks.

 

Κάτι γίνεται στο Νέο Κόσμο και τελευταία ανοίγουν όλο και περισσότερα μαγαζιά εστίασης που έχουν κάτι να πουν δημιουργώντας μια ωραία πιάτσα. Ένα από αυτό, που ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στο δεύτερο lockdown είναι ο Λάλος. Ένα ανεπιτήδευτο, όμορφο, μικρό και μοντέρνο all day μαγαζί που ήρθε να μας θυμίσει ότι τα συνοικιακά στέκια επιστρέφουν.

 

Δημιουργοί του Λάλος, που στα Συριανά σημαίνει «τρελός, πολυλογάς», είναι ο Σπύρος Πανόπουλος και η αδερφή του Γεωργία. Τα δύο αδέρφια ήθελαν να φτιάξουν ένα φιλικό, φιλόξενο χώρο όπου θα τους άρεσε να βγαίνουν με τους φίλους τους. Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία βασίζεται και το εν λόγω μαγαζί. Ο εσωτερικός του χώρος μικρός, με την μπάρα με τα λευκά πλακάκια να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πίσω της μια σιδερένια μπλε κατασκευή που μοιάζει με βιβλιοθήκη, είναι στολισμένη με σακουλάκια καφέ, μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά πολλά από αυτά είναι με mezcal – το αγαπάει πολύ ο Σπύρος το εν λόγω πότο – και μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Στο πάτωμα έχουν αφήσει το παλιό μωσαϊκό ενώ οι τοίχοι είναι σε μπλε και ροζ αποχρώσεις. Η μεγάλη τζαμαρία της εισόδου ανοίγει και έχουν βάλει ένα ένα μεγάλο ξύλινο πάσο, που επιτρέπει το χάζι έξω στο δρόμο.

 

Το Λάλος ξεκινά από νωρίς το πρωί να σερβίρει καφέ. Διαθέτει το blend Tigrato της ελληνικής εταιρίας Taresso. Είναι ένα ενδιαφέρον χαρμάνι από τέσσερις διαφορικές ποικιλίες καφέ από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Τον δοκιμάσαμε σε freddo espresso. Είχε αρκετές οξύτητες, έντονο, γεμάτο σώμα, νότες βατόμουρου και σοκολάτας και μακριά επίγευση. Του πάει και το γάλα οπότε και ο freddo cappuccino ήταν αρκετά απολαυστικός. Για να συνδυάσετε τον καφέ σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αλμύρες και γλυκές λιχουδιές που φτιάχνουν καθημερινά στην μικρή κουζίνα τους. Νόστιμες κι ωραίες είναι οι τάρτες αλλά και τα vegan κέικ με καρότο και σοκολάτα.

 

Το απόγευμα προς βράδυ ο Σπύρος μπαίνει πίσω από την μπάρα (είναι και bartender) και σερβίρει απλά κλασικά κοκτέιλ στα οποίο προσθέτει και την δική του πινελιά. Θα βρείτε επίσης και τις ελληνικές μπίρες Blame the Sun και StrangeBrew.

 

Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109373987