Art Coffee Shop: Μια ευχάριστη έκπληξη στην Πετρούπολη

Art Coffee Shop: Μια ευχάριστη έκπληξη στην Πετρούπολη

Ένα όμορφο, μοντέρνο, συνοικιακό coffee shop που «παίζει» με τον ποιοτικό καφέ, σερβίρει μικρές αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και κοκτέιλ όταν πιάσει απόγευμα.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

«Έχω βρει ένα καινούργιο coffee shop που θα σου αρέσει» μου λέει από την άλλη άκρη του τηλεφώνου ο κολλητός. Παίρνω χαρτί και μολύβι, σημειώνω όνομα, διεύθυνση και το ψάχνω στον google maps. Όταν διαπιστώνω που βρίσκεται, παραξενεύομαι λίγο παρ’ όλα αυτά δίνω ραντεβού με το κολλητό για να πάμε μαζί. Ανηφορίζοντας την Περικλέους στην Πετρούπολη, οι αμφιβολίες μου για το τι θα συναντήσω γίνονταν όλο και περισσότερες. Όμως φτάνοντας έξω από το αριθμό 100 όπου βρίσκεται το Art Coffee Shop, οι αμφιβολίες αυτές άρχισαν να σβήνουν. Πρόκειται για ένα όμορφο, γωνιακό καφέ με ανοιχτές τζαμαρίες που θα σας τραβήξει σίγουρα την προσοχή.

 

Το Art Coffee Shop ξεχωρίζει από τα γύρω συνοικιακά μαγαζιά. Είναι κάτι σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Η μπάρα διατρέχει όλο το μαγαζί κατά μήκος, από πάνω της ντιζαϊνάτα φωτιστικά- στεφάνια ενώ από το ταβάνι κρέμονται γλάστρες με φυτά. Στα αριστερά υπάρχει μια ξύλινη κατασκευή σαν βιβλιοθήκη ενώ μπροστά στο πεζοδρόμιο βγάζει δυο τρία τραπέζια και ένα μεγάλο μοναστηριακού τύπου.

 

Και αφού σας είπα όλα αυτά, να σας αναφέρω και τι θα δοκιμάσετε. Συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Samba Coffee Roasters και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αυτή την περίοδο θα βρείτε στους μύλους του τρεις διαφορετικούς καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος, που είναι ο καφές ροής, είναι από την Βραζιλία. Είναι ισορροπημένος με πλούσιο σώμα και νότες από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς (κάπου ίσως πιάσετε και μια δόση βανίλιας). Ταιριάζει φυσικά με το γάλα οπότε δοκιμάστε τον σε ένα freddo cappuccino. Ο δεύτερος έρχεται από το Περού και εδώ μιλάμε για μέτριες οξύτητες και στοιχεία από ροδάκινο και σταφίδες και μια bitter επίγευση. Είναι ιδανικός για κρύος espresso. Το ίδιο και ο τρίτος καφές που είναι από την Γουατεμάλα. Αυτός όμως έχει πιο φρουτώδη χαρακτηριστικά με νότες από ανανά και μάνγκο, γεμάτο σώμα και περισσότερες οξύτητες. Φτιάχνουν και cold brew. Για τον εν λόγω κρύο καφέ χρησιμοποιούν έναν κόκκους από την Αιθιοπία ο οποίος έχει αρώματα λεβάντας και γιασεμί ενώ στο στόμα μπορείτε να διακρίνεται γεύσεις από βερίκοκο, φράουλα και στην επίγευση μια ευχάριστη οξύτητα από περγαμόντο.

 

Στο Art Coffee Shop θα βρείτε ακόμα αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Από κρύα σάντουιτς και ζεστές πίτες μέχρι λαχταριστά cookies, cupcakes και μπάρες. Τέλος, όταν απογευματιάζει σερβίρουν και κοκτέιλ. Κυρίως κλασικά που βασίζονται πάνω σε ελληνικά αποστάγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα κάποιο, μιας και ήταν μεσημέρι, αλλά θα το κάνω σύντομα.

 

Περικλέους 100, Πετρούπολη, τηλ. 2105029690