Handpickers Coffee: Για ποιοτικά φλιτζάνια καφέ στον Ταύρο

Handpickers Coffee: Για ποιοτικά φλιτζάνια καφέ στον Ταύρο

Μακριά από το κέντρο, σε μια ήρεμη περιοχή κάνει ποιοτική δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και προτείνει καφέδες με ενδιαφέρον γευστικό και αρωματικό προφίλ.

 

Για να βρεθεί κάποιος στο Handpickers είτε θα πρέπει να μένει στην γύρω περιοχή του Ταύρου, είτε να πάει επί τούτου. Βλέπετε το εν λόγω coffee shop δεν είναι σε κάποια «πιάτσα» αλλά βρίσκεται ανάμεσα σε εργατικές κατοικίες και κτίρια όπου στεγάζουν εταιρίες. Η επιλογή της περιοχής ήταν εντελώς συνειδητή όπως μου είχε πει ο Αλέξανδρος Φούκης, ένας εκ των ιδιοκτητών και υπεύθυνος για την επιλογή του πράσινου κόκκου αλλά και του καβουρδίσματος. «Δεν θέλαμε να είμαστε κάπου με πολύ φασαρία. Μας αρέσουν τα ήσυχα μέρη. Άλλωστε εδώ έχουμε και τον χώρο να είμαστε άνετοι να αναπτύξουμε και την εταιρία μας» μου είχε πει. Και έτσι έγινε. Πάνε τέσσερα χρόνια περίπου από τότε που άνοιξαν αυτό το μικρό μαγαζί και σήμερα πίσω από αυτό έχει στηθεί και μια ολόκληρη εταιρία που προμηθεύει καβουρδισμένο καφέ μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών.

 

Ας επιστρέψουμε όμως σε αυτό το χαριτωμένο coffee shop του Ταύρου. Ο χώρος του μικρός, τόσο όσο. Μια ψηλή μπάρα με λίγα σκαμπό στην οποία βάζουν μικρές γυάλες με μπάρες και άλλα γλυκά για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Πίσω της η εσπρεσομηχανή, οι μύλοι άλεσης και πιο δίπλα το retail από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ σε σακουλάκια, κάψουλες αλλά και άλλα σύνεργα του καφέ για το σπίτι. Από την άλλη μεριά, βρίσκεται το καβουρδιστήρι που χωρίζεται από μια τζαμαρία και γύρω του τα σακιά του πράσινου κόκκου που έρχονται από τις χώρες του Τροπικού του Αιγόκερω και του Καρκίνου. Και κάπου εκεί και ένα ποδήλατο – η άλλη αγάπη του Αλέξανδρου.

 

Τι θα πίειτε εδώ; Πρέπει να δοκιμάσετε τον καφέ από την Κολομβία που διαθέτουν αυτό το διάστημα σε espresso ζεστό ή κρύο. Ένας πολύ ενδιαφέρον καφές με νότες από βατόμουρο, βιολέτα και βανίλια. Έχει ήπια οξύτητα και στην επίγευση αφήνει μια γλυκιά γεύση σκούρας καραμέλας. Αν θέλετε κάτι πιο σοκολατένιο που να μπορείτε να το συνδυάσετε και με γάλα, σας προτείνουμε να ζητήσετε τον καφέ από την Βραζιλία. Ισορροπημένος, γλυκός, σοκολατένιος με κάποιες νότες από βατόμουρα. Επίσης θα βρείτε και το blend τους (συνδυασμός καφέδων από την Βραζιλία, Αιθιοπία και την Κολομβία) που είναι ο καφές ροής και έχει κι αυτός σοκολατένιο προφίλ. Τέλος μην φύγετε αν δεν πάρετε για το σπίτι ένα μπουκαλάκι από τον cold brew. Δεν τον φτιάχνουν πάντα με τον ίδιο καφέ, αλλά παίζουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχουν. Πάντως εκείνος που δοκιμάσαμε εμείς ήταν από την Κολομβία και ήταν ένας πολύ αρωματικός και γεμάτος καφές που πινόταν ευχάριστα.

 

Αναξαγόρα 45, Ταύρος, τηλ. 210 4817530