Three Lines: οι τρεις γραμμές του καφέ

Three Lines: οι τρεις γραμμές του καφέ

Φρέσκο, φωτεινό, χαρούμενο, αυτό το coffee shop βρίσκεται ανάμεσα σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα και σερβίρει ποιοτικό καφέ, νόστιμα γλυκά και απογευματινά κοκτέιλ.

 

Η ζώνη όπου καλλιεργείται ο καφές οριοθετείται από τρεις νοητές γραμμές. Εκείνες του Ισημερινού, του τροπικού του Αιγόκερω και του Καρκίνου. Αυτές λοιπόν οι τρεις γραμμές έδωσαν έμπνευση στον Γιάννη Γαλιατσάτο να ονομάσει έτσι το δικό του μαγαζί που άνοιξε στην Αργυρούπολη. Ο Γιάννης αγαπά τον πράσινο κόκκο και ασχολείται μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς, δούλευε ως barista σε γνωστά καφέ στην Αθήνα αλλά και στα Χανιά όπου κάποια στιγμή αποφάσισε να ανοίξει το δικό του χώρο μαζί με την γυναίκα του Δώρα.

 

Το Three Lines λοιπόν, όπως λέγεται, είναι ένα coffee shop που βρίσκεται πάνω σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς της περιοχής, την οδό Κύπρου. Άνοιξε πριν από ένα περίπου χρόνο. Είναι ντυμένο στα λευκά, με μια μεγάλη μπάρα που κάνει γωνία κι η οποία είναι στολισμένη με τις βιτρίνες που μπαίνουν τα γλυκά και τα κρύα σάντουιτς. Πίσω της ακριβώς μια La Marzocco σε απαλό ροζ χρώμα κάνει παρέα με τους μύλους άλεσης οι οποίοι φιλοξενούν τον καφέ από το Kross Coffee Roasters των Χανίων.

 

Τι θα δοκιμάσουμε σε αυτό το συμπαθητικό coffee shop; Αυτή την περίοδο διαθέτουν τρεις καφέδες. Ο πρώτος είναι ένα blend (o ροής τους) με κόκκους από την Βραζιλία και την Κολομβία. Είναι πολύ ισορροπημένος, αρκετά σοκολατένιος και γλυκός. Πίνεται ευχάριστα τόσο σε freddo espresso όσο και σε freddo cappuccino. Ο δεύτερος είναι ένας μοναδικής προέλευσης από την Κολομβία. Πολύ φρουτώδης, με νότες από raspberry, με υψηλή οξύτητα και ωραίο bitter τελείωμα μαύρης σοκολάτας. Θα σας πρότεινα να τον δοκιμάσετε σε ζεστό espresso για να απολαύσετε όλα τα του αρώματα. Τέλος διαθέτουν ακόμα και έναν καφέ από την Αιθιοπία με εξίσου φρουτωδές προφίλ (θα διακρίνετε στο φλιτζάνι νότες από παπάγια, μάνγκο αλλά και βατόμουρα) και γλυκιά, μακριά επίγευση. Αυτό τον τελευταίο τον φτιάχνουν και σε cold brew και έχει πολύ ενδιαφέρον να τον δοκιμάσετε.

 

Στο Three Lines θα βρείτε όμως και κάτι τις αλμυρό και γλυκό για να τσιμπήσετε και να συνοδέψετε τον καφέ σας. Όλα αυτά τα έχει αναλάβει η Δώρα και τα φτιάχνει καθημερινά στην μικρή κουζίνα που βρίσκεται στο βάθος του μαγαζιού. Κρύα σάντουιτς, σαλάτες και πολλά νόστιμα γλυκά. Προσωπικά λάτρεψα την μηλόπιτα με την αφράτη, μαλακιά, πορτοκαλένια ζύμη αλλά και το ζουμερό κέικ αμυγδάλου. Τέλος, τα απογεύματα, από τις τέσσερις και μετά, σερβίρει και αλκοόλ. Ο Γιάννης σε αυτό το κομμάτι συνεργάστηκε με τον Αχιλλέα Καραολάνη ο οποίος έφτιαξε μια λίστα με δέκα κοκτέιλ που φτιάχνονται στην μπάρα που θα δείτε στην είσοδο του μαγαζιού.

 

Αν βρεθείτε προς τα εκεί ή μένετε στην περιοχή περάστε και σταματήστε να απολαύσετε στα τραπέζια που βγάζει έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο κάτω από την ριγέ τέντα ένα espresso. Σίγουρα θα σας ανταμείψει.

 

Λεωφ. Κύπρου 67, Αργυρούπολη, τηλ. 2109951655