Μια γλυκιά… Μarmelada

Μια γλυκιά… Μarmelada

Ένα όμορφο, νεανικό concept που άνοιξε στην Καλλιθέα και σερβίρει ποιοτικό καφέ, υγιεινό φαγητό και ποτά με ελληνικό χαρακτήρα.

 

Λευκά τραπεζοκαθίσματα είναι όμορφα στημένα δίπλα στα παρτέρια στο φαρδύ πεζοδρόμο. Φωτισμένα βαζάκια σχηματίζουν την λέξη «μαρμελάδα» και σπάνε το ροζ χρώμα της πρόσοψης. Μέσα από τις ανοιχτές τζαμαρίες μπορείτε να δείτε την μεγάλη μπάρα που οριοθετεί τα σύνορα σάλας – κουζίνας να στέκει επιβλητική στο βιομηχανικό, ποπ εσωτερικό. Και στον τοίχο μια νέον επιγραφή με το μότο του μαγαζιού «be the marmalade on my toast», σπάει το σκούρο γκρι. Αυτό με λίγα λόγια είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε όταν βρεθείτε στο νέο all day χώρο της Καλλιθέας που ακούει στο όνομα Marmelada.

 

Πίσω από το Marmelada βρίσκονται πέντε φίλοι. Ο Νικόλας Βολιώτης, ο Δημήτρης Γριτσίπης, ο Γιώργος Δημητρίου, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο Νίκος Σπαγάκος – συμμαθητές από το δημοτικό. Αν και ο καθένας ακολούθησε το δικό του δρόμο, δεν σταμάτησαν να κάνουν παρέα και πάντα ήθελαν να φτιάξουν κάτι όλοι μαζί. Βρήκαν την ιδέα, έψαξαν τον χώρο και έβαλαν μπροστά  το Marmelada Concept. Ένα μαγαζί που έχει υγιεινό προσανατολισμό στο φαγητό, σερβίρει ποιοτικό καφέ και ποτά που φτιάχνονται με ελληνικά αποστάγματα.

 

Ανοίγει από το πρωί γύρω στις 10 για πρωινό και καφέ. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε την σπιτική granola που φτιάχνουν και την σερβίρουν με ένα νόστιμο γιαούρτι από την Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης κοντά στη Θήβα και το στολίζουν με φρέσκα φρούτα εποχής. Ή να πάρετε ενεργεία με ένα από τα ροφήματα που προτείνουν. Στο κομμάτι του καφέ συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Cafeistas και διαθέτουν το Moja. Ένα blend με αφρικανικούς κόκκους που στο ποτήρι δίνει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα με γεύσεις από ώριμα φρούτα και επίγευση ξηρών καρπών. Είναι ωραίος τόσο σε freddo esperesso (δείχνει τον δυναμικό του χαρακτήρα) όσο και σε κρύο cappuccino μιας και ταιριάζει πολύ με το γάλα.

 

Οι γευστικές προτάσεις του Marmelada δεν σταματούν εδώ. Ο chef Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος που επιμελείται τον κατάλογο έχει φτιάξει απλές, ελαφριές και νόστιμες συνταγές που βασίζονται κατά κύριο λόγο σε υλικά μικρών Ελλήνων παραγωγών. Ενδιαφέρουσα η σαλάτα που συνδυάζει ροβίτσα, σιτάρι, πλιγούρι, αβοκάντο, φρέσκα λαχανικά και καπνιστή πέστροφα του Γείτονα καθώς και τα σπαγγέτι φαγόπυρου, με κοτόπουλο και σάλτσα εσπεριδοειδών. Από τον κατάλογο δεν λείπουν όμως και δύο εκδοχές πίτσας με ωραίο τραγανό ζυμάρι αλλά και burger με χειροποίητο ψωμάκι, φιλέτο κοτόπουλο, μαρμελάδα τσίλι και μαγιονέζα που σερβίρονται με γλυκοπατάτες ψημένες στον φούρνο.

 

Στο κομμάτι των ποτών, όλα είναι ελληνικά: από το κρασί, τις μπίρες από μικροζυθοποιίες, το τζιν (έρχεται από την Καλαμάτα, το Καϊμακτσαλάν και την Εύβοια) μέχρι την βότκα (από τη Θράκη) τη λευκή ή την κίτρινη μεκίλα (ελληνική τεκίλα από την Αμοργό) και τα λικέρ, ούζα και τσίπουρα. Η λίστα κοκτέιλ φέρει την υπογραφή της Μαίρης Ταλαιπώρου που έπαιξε με τα ελληνικά αποστάγματα και δημιούργησε έξι ενδιαφέροντα ποτά. Δοκιμάστε το ελαφρύ και δροσιστικό Spritz-άρω ή το αρωματικό Citrus Mule.

 

Παναγή Τσαλδάρη 129, Καλλιθέα, τηλ. 2110132560.