Διαλέξτε μύλο καφέ ανάλογα με την επιχείρησή σας

Διαλέξτε μύλο καφέ ανάλογα με την επιχείρησή σας

To μυστικό της επιτυχίας για έναν καλό καφέ είναι η συνέπεια. Συνέπεια στη γεύση, στην μυρωδιά, στο roasting. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να πετύχετε αυτή τη συνέπεια κάθε φορά που ετοιμάζεται μια κούπα του αγαπημένου ροφήματος;

 

Καταλυτική είναι η συμβολή του μύλου άλεσης. Ειδικά εάν είστε επαγγελματίες, πρέπει να επιλέξετε έναν μύλο που αφενός να ανταποκρίνεται στα πρότυπα καφέ που θέλετε για τους πελάτες σας, αφετέρου να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του καταστήματός σας, ανάλογα με τον όγκο πελατών που εξυπηρετεί.

 

Ενδεχομένως να μπορέσετε να αγοράσετε τον καλύτερο μύλο καφέ παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν θα σας βοηθήσει εάν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Αντ΄ αυτού λοιπόν πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το είδος της επιχείρησής σας, τον τύπο των πελατών που έχετε, για τι ποσότητες και τι καφέ θα χρησιμοποιήσετε τον μύλο. Σχετικά με τις προσωπικές προτιμήσεις, σκεφτείτε το είδος των γεύσεων που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, οι μύλοι άλεσης με επίπεδα μαχαίρια θα δώσουν στον καφέ σας μια σοκολατένια γεύση με νότες καρυδιού ενώ τα κωνικά θα προσδώσουν μια πιο “φωτεινή”, έντονη γεύση.

 

Ο τύπος της επιχείρησής σας έχει επίσης σημασία. Εάν το κατάστημά σας πουλά περισσότερο espresso και καφέ φίλτρου, τότε θα θέλατε να έχετε ένα doser μύλο για ταχύτερη εξυπηρέτηση. Εάν η επιχείρησή σας δεν σερβίρει πολύ καφέ, τότε ένας μεγάλος δοσομετρικός μύλος δεν θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Τα δημοφιλή cοffee shops τείνουν να επιλέγουν μη δοσομετρικούς μύλους για να εξασφαλίζουν την φρεσκάδα του ​​καφέ. Η εμπειρία των υπαλλήλων σας θα καθορίσει επίσης τον τύπο μύλου που θα αγοράσετε. Οι έμπειροι baristi δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν ένα μύλο χωρίς έτοιμες κλίμακες άλεσης, αλλά όσοι δεν  έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία θα επωφεληθούν από ένα μύλο stepped. 

 

Ο τύπος των πελατών σας μπορεί επίσης να καθορίσει την αγορά μύλου σας. Όσο περισσότερους πελάτες θα έχετε, είναι λογικό σας οδηγήσει να επιλέξετε έναν μεγαλύτερο μύλο που μπορεί να αλέθει γρήγορα. Οι μεγαλύτεροι μύλοι τείνουν να έχουν περισσότερες ρυθμίσεις ταχύτητας από τους μικρότερους. Το μέγεθος των μαχαιριών είναι επίσης σημαντικό. Μεγαλύτερα μαχαίρια αλέθουν τον καφέ πιο γρήγορα και δεν περιστρέφονται τόσο γρήγορα όταν αλέθουν μεγάλες ποσότητες. Θέλετε πιο αργή περιστροφή. Οι πιο αργές περιστροφές μειώνουν τον κίνδυνο καψίματος και περιορίζουν τη θερμότητα. Επίσης, οι πελάτες σας μπορεί να προτιμούν ορισμένες γεύσεις για τα ροφήματά τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θελήσετε να εξετάσετε διαφορετικά μαχαίρια, για αλλαγή στη γεύση.