Τα νέα μέτρα για την εστίαση

Τα νέα μέτρα για την εστίαση

Επέκταση του ωραρίου λειτουργιάς των καταστημάτων εστίασης καθώς και την επιστροφή της μουσικής είναι τα νέα μέτρα της  Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

 

Στην ΚΥΑ προβλέπονται σειρά μέτρων για λιανεμπόριο, τη λειτουργία malls και καταστημάτων εστίασης, λαϊκών αγορών κ.ά. Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης εξακολουθούν να λειτουργούν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και από τις 12 Ιουνίου 2021 και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν ανοικτές δύο πλευρές), και θα εξυπηρετούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, με δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 01:15. και υπό τους γνωστούς υγειονομικούς όρους.

 

Τι προβλέπεται για τη μουσική και τη διεύρυνση ωραρίου

 

Το ωράριο διευρύνεται από αύριο καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τη 1:30 τη νύχτα και μπορούμε να ακούμε μουσική καθισμένοι, όπως ακούγαμε και στο παρελθόν, όταν καθόμασταν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμη μέτρα και πρέπει να τηρούμε, σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, τη μουσική, την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις και τα self test.

 

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1.30 τη νύχτα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Το κάθε τι έχει νόημα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 01.30 έως 05.00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή την στιγμή οι λοιμοξιολόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο”. «Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες» είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλες όσες βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.

 

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμοξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, και μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.