Το πλαφόν για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα εστίασης

Το πλαφόν για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα εστίασης

Η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα εστίασης θα επιτραπεί όταν εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού.

 

Το καίριο ερώτημα που θέτουν οι καταστηματάρχες εστίασης είναι πότε θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι. Πολλά καταστήματα δεν διαθέτουν μεγάλες αυλές ή εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα ο τζίρος τους, ακόμη και μετά το άνοιγμα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα κάποια παραμένουν ακόμα κλειστά.

 

Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Κατά την εκτίμησή του οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν στο κοινό, όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού και ξεκαθάρισε πως στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τηρούνται τα μέτρα με λίγες εξαιρέσεις.

 

Ανάλογη απάντηση σε σχετική ερώτηση έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα κατστήματα που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού. Ο υπουργός σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί από τους επιστήμονες το ενδεχόμενο αύξησης των ατόμων στις δεξιώσεις αλλά και της μουσικής στην εστίαση αλλά και στους γάμους.