Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress επιστρέφει

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress επιστρέφει

Δια ζώσης ή online το διασκεδαστικό πρωτάθλημα της αεροπρέσας έρχεται και πάλι με καινούργιους κανόνες και ασφάλεια.

 

Ύστερα από διάλειμμα ενός χρόνου λόγω της Covid-19 οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος AeroPress ανακοίνωσαν ότι αυτή τη χρονιά θα διεξαχθεί κανονικά. Ήδη μερικές χώρες έχουν διοργανώσει τους εθνικούς τους τελικούς δια ζώσης ή online και αυτό είναι ένα από τα καινούργια πράγματα για φέτος.

 

Πιο συγκεκριμένα για τις χώρες που βρίσκονται ακόμη εν μέσω περιορισμών και διανομής εμβολίων, οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει έναν τρόπο για να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί στο διαδίκτυο. Η δια ζώσης διαδικασία που περιλαμβάνει το κλασικό στυλ νοκ-άουτ, στο οποίο οι αγωνιζόμενοι αποκλείονται κατά τη διάρκεια πολλών γύρων, ενώ οι κριτές δείχνουν τον αγαπημένο τους καφέ με το δάκτυλο, έχει πλέον και ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτήν λοιπόν, την περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συνταγές τους ηλεκτρονικά μέσω μιας πλατφόρμας και οι κριτές θα τις αναπαραγάγουν. Περισσότερα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού: https://www.worldaeropresschampionship.com/formats

 

Η διαδικασία των εθνικών διαγωνισμών έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και θα συνεχιστεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ανεξάρτητα από το στυλ που θα επιλέξει κάθε χώρα να διοργανώσει τον διαγωνισμό, ο παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθεί διαδικτυακά τον Δεκέμβριο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου ένας «υποκατάστατος barista» θα συνεργαστεί με εθνικούς πρωταθλητές για να επαναλάβει τις συνταγές του για τους κριτές.

 

Εκτός από αυτή την υβριδική μορφή ανταγωνισμού, έρχονται και άλλες αλλαγές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και να ενισχυθούν οι φετινές συνταγές. Για να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα COVID, οι κριτές δεν θα δοκιμάζουν από τα ίδια κύπελλα – κάτι που μπορεί να είναι προφανές για πολλούς, αλλά με τόσες πολλές αλλαγές στους περιορισμούς, είναι λογικό να αναφερθεί. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή για φέτος είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για την συνταγή τους μέχρι 18 γραμμάρια καφέ.

 

Είναι λογικό ότι πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τώρα έως τον Δεκέμβριο για αυτό καλό θα ήταν όσοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν να ακολουθούν τις τελευταίες ενημερώσεις από τους διοργανωτές. Πάντως όπως και να έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress θα διεξαχθεί.